• Se Eurosports sendeskjema under:
Eurosports blogger og ekspert Joacim Jonsson skapte stort engasjement i fotball-Norge da han lagde lister over de han mente hadde størst drittsekk-faktor både i dagens Eliteserie og i løpet av de siste 20 årene.
Eliteserien
Gåsehud og kaos i klubbene – tatt på senga av pølsespørsmål
I GÅR PÅ 11:53
I en podcast spilt inn noen uker etterpå blir Kjetil Rekdal spurt ut om lista og hvem han selv ville advart eget lag mot av de ti på lista over dagens drittsekker. Det viser seg å kun være to stykker.
– Nja, Tommy Høiland og Flamur Kastrati er de eneste jeg ville advart laget mitt mot på forhånd. De framprovoserer ting og skaper brudulje.
– Jeg ser på de andre på den lista som flinke skolegutter. Ingen av dem kan stelle i stand et masseslagsmål. Resten på den lista der er ikke så mye å advare mot, mener han.
«Han har lagt vekk mye av det teatralske, men han vil fortsette å hisse opp motstandere og deres supportere så lenge han spiller fotball. Men like hatet som han er av motstanderne, like elsket er han av sine egne.»
Slik lyder Jonssons beskrivelse av Høiland, som topper 2020-lista. Flamur Kastrati har fått denne omtalen:
«Kastrati er hensynsløs ute på banen og det spiller ikke noen rolle om det er en junior eller en etablert landslagsspiller som er motstanderen.»
– De kan snu fotballkamper på sekunder med tanke på spillestilen de har. Du kan ikke gi dem lillefingeren, for da tar de hele hånda i én situasjon, mener Rekdal.
For ordens skyld, så består resten av lista som Rekdal omtaler som flinke skolegutter av følgende spillere:
Christian Gauseth (MIF), Joackim Olsen Solberg (MIF), Anders Trondsen (RBK), Veton Berisha (Viking), Kristoffer Løkberg (Viking), Christian Grindheim (FKH), Etzaz Hussain (Molde) og Johan Lædre Bjørdal (VIF).
Listevinner Høiland tok rennafart og slo tilbake mot ekspertene:

Høiland slår tilbake: Her er hans topp 5 «drittsekk-eksperter»

Eliteserien
Her er dagens gladmelding: Full gjenåpning for idretten
I GÅR PÅ 10:41
Eliteserien
Spilte med hjernerystelse: – Ikke tid til å tenke på hva som skjer om fem år
I GÅR PÅ 09:06