«RBK! Takk til Skutler, Kotenger, Gjersvolder og Styreledere fra næringslivet.Nå håper jeg en folkekjær trønder og mediamann som er tidligere styreleder i Byåsen Håndball - og med 11 NM titler får sjansen. Erfaring fra idrett, styreledelse og underholdning. Og ikke minst er godt likt. Godt valg Tore Strømøy & RBK.»
Slik innleder trønderrocker Morten «Diesel» Dahl, mest kjent som grunnlegger og trommeslager i TNT, teksten på gruppa som ble opprettet 5. januar.
To dager senere teller den 775 medlemmer.
Eliteserien
Utsetter nok en Eliteserie-kamp: 23 (!) spillere er utilgjengelige
I GÅR PÅ 11:23
Samtidig oppfordrer han alle som har følelser og meninger om klubben om å melde seg inn i Rosenborg innen 16. januar, ettersom man da vil ha møte- og stemmerett på årsmøtet dagen etter.
Under punktet «Generelle regler om stemmerett, valgbarhet, forslagsrett mv.» i Lov for Rosenborg Ballklub vedtatt på årsmøtet 13. februar 2020, heter det imidlertid følgende:
«For å ha stemmerett, være valgbar til årsmøte-/tingvalgte organer og kunne velges/oppnevnes som representant til årsmøte/ting i overordnet organisasjonsledd, må man ha fylt 15 år i løpet av kalenderåret, vært medlem av idrettslaget i minst én måned og ha gjort opp sine økonomiske forpliktelser til idrettslaget.»
Discovery har vært i kontakt med leder av valgkomiteen, Skjalg Nesjan, men han har foreløpig ikke hatt anledning til å kommentere saken.

Idrettsbakgrunn

– Jeg har en intens magefølelse på at Tore Strømøy er riktig mann. Han er en godt likt og veldig folkelig fyr. Nå vil vi ha Rosenborg tilbake til folket, sier Dahl til Trondheim-avisa Nidaros.
Strømøy ble foreslått også for to år siden, men da hadde han ikke det formelle i orden i henhold til regelverket. Benkeforslaget Ivar Koteng ble i stedet gjenvalgt på bekostning av valgkomitteens forslag Ståle Gjersvold.
Musikeren, som også har vært med på å lage Rosenborg-sangen, forklarer at han er dønn seriøs, og har derfor listet opp 10 grunner til at han mener Strømøy - aller mest kjent for TV-programmet «Tore på sporet» - er rett kandidat.
De omhandler alt fra Strømøys egen idrettskarriere på høyt nivå innen kappgang, at han er trenerutdannet, har vært aktivt medlem og hatt lederverv i idrettsklubber og -organisasjoner - til at han har erfaring fra mediasiden, har drevet eget foretak og har vært RBK-supporter og -medlem og gått på Lerkendal siden 1985.
– Tore er lidenskapelig opptatt av idrett og underholdning, og har et ønske om å skape uforglemmelige opplevelser for RBK-publikummet. Han står for folkelighet, åpenhet og samarbeid, er refrenget fra RBK-supporter Dahl.

Lanserer Trond Giske

Alle er imidlertid ikke enige med rockeren. Nidaros-kommentator Otto Ulseth har en helt annen tone i sin tekst, der han fastslår at Strømøy ikke er den optimale kandidaten.
– Det eneste som er sikkert hva angår den neste styrelederen i Rosenborg, er at det ikke kan bli en som rekker opp hånda og sier: Jeg tar jobben!, skriver Ulseth, som heller mener valgkomiteen må finne og overtale en som i utgangspunktet ikke vil ha jobben.
– Som eksempel på en eventuell dark horse, kan vi altså tenke på for eksempel Trond Giske, som har gått på Lerkendal siden han kunne gå, som kjenner klubben og historien og som kan strukturene i norsk og internasjonal fotball og idrett, skriver han.
En annen som ikke klapper i takt med forslaget om Strømøy, er Nettavisen-kommentator Morten Pedersen.
– Tore Strømøy vil bli Rosenborgs neste styreleder og sier klubben trenger å tulle litt. Før han eventuelt drar den tanken til årsmøtet bør han ta en telefon til Kjetil Rekdal, skriver mannen bedre kjent som bare Morten P, og mener Tore er på villsporet.
– Derfor sitter jeg med en følelse av at det Rosenborg trenger nå er en lavmælt og visjonær leder, en som finner sin plass i bakgrunnen og lar administrasjonen jobbe uten for mye innblanding. Sånn var det den gangen Rosenborg var virkelig gode. Det er sport som skal lage sirkus og skape overskrifter, ikke ledelsen, konkluderer Pedersen - etter noter.
Ifølge Adresseavisen er det fire hovedpunkter Skjalg Nesjan, som er leder av valgkomiteen, ser etter:
Personen skal styrke fotballdelen og annen toppidrettskultur, finne balansen mellom kontinuitet og fornyelse - derunder foryngelse, inneha bred kompetanse som svarer på de viktigste utfordringene og lede et styre som samler Rosenborg om en felles retning.

– Rørlegger og gravemaskinfører

Tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen uttalte seg – med glimt i øyet – etter at han var ferdig i Brann tidlig forrige sesong.
– Jeg har fått sparken av en rørlegger og gravemaskinfører. Det er de som sitter på kompetansen i norsk fotball, sa Ingebrigtsen ifølge BA, med henvisning til Birger Grevstad og Ivar Koteng.
Han mente samtidig at det er for få i fotballklubber som har en kompetanse om fotball, hvilket fører til en lykkejakt hver gang de skal ansette en trener.
Discovery spurte også landslagstrener Ståle Solbakken om temaet, og han mente det nok er veldig forskjellig fra sted til sted. Også i hans egen karriere.
– Min start på fotballkarrieren (som trener) var fordi jeg hadde gode fotballedere rundt meg i Erik Stensrud og Truls Haakonsen, blant andre, som ga meg en fin start. Så jeg tror det er veldig, veldig forskjellig. Og så kan jeg nok si noe om det siste stedet jeg var, at ikke alle som kom inn visste hva en fotball var der, men det hører ikke hjemme i det foraet her, sa Solbakken – blant annet – med et smil.
Stabæk-kaptein Yaw Ihle Amankwah har også vært opptatt av teamet.
– Det som egentlig skal være Norsk fotball sine to flaggskip er gjennomsyret av inkompetanse, politisk maktspill, manglende strategi og ansvarliggjøring. Ødeleggende og trist for alle egentlig, skrev han på Twitter i midten av desember.

Hun er favoritt

Det vers-erer også flere andre kandidater i mediene.
Torsdag hevdet NRK at tidligere fotballspiller og syklist Cecilie Gotaas Johnsen (45) seiler opp som favoritt til styreledervervet i Rosenborg etter Ivar Koteng.
45-åringen er i dag sjefstrateg i Equinor. Hun har en allsidig idrettsbakgrunn og var blant annet med på å vinne tre cup- og seriemester i fotball med Trondheims-Ørn på 1990-tallet.
Hun har også vunnet NM-gull i sykling. I 2013 vant hun fellesstarten, og i 2017 ble det gull i lagtempo.
Styremedlemmene Svein Tore Samdal og Karen Espelund er også nevnt som mulige lederkandidater i RBK.
Eliteserien
Se høydepunktene: RBK reddet uavgjort mot Haugesund
I GÅR PÅ 20:02
Eliteserien
Murring blant fansen: Fagermo inviterer til prat med supporterne
26/05/2022 PÅ 13:17