TRONDHEIM (Eurosport.no):
Det er hektiske dager på Lerkendal, og Eirik Horneland kommer småjoggende ut til Eurosport.no, som har måttet vente litt. Det er nemlig mye som skal fikses før seriestart. I de siste månedene, der samlet trening har vært umulig store deler av tiden, har Eirik Horneland fått mer tid til å fokusere på et annet aspekt ved lagbyggingen sin.
Eliteserien
Senket «storebror» med to effektive minutter: – Nå lukter de på edelt metall
29/08/2021 PÅ 17:56
Han forteller om det som kort oppsummert kan beskrives som tre t-er:
– Jeg liker å kjenne spillerne godt. Jeg prøver å utvikle en tett relasjon med dem. For meg er det viktig at de opplever trygghet, tillit og trivsel.
– Det er min måte å jobbe på. Jeg ønsker en nærhet til hver og en av dem, slik at de skal føle seg trygge under vår ledelse.
Dermed spør han Kristoffer Zachariassen hvordan det går med matlagingen hjemme. Han kan spørre unggutta om skolen. Og han ønsker et tett personlig forhold med alle på Lerkendal.

– Skal kreve mye å spille i Rosenborg

Han sitter på en stol på det som fort kan være en av Norges beste gressmatter. Treningsanlegget til RBK har aldri vært i bedre stand. Det har tross alt ikke vært spilt enorme mengder fotball der de siste månedene. Nå tror og håper treneren at selve laget skal holde like bra stand som fasilitetene.
– Det er en veldig satt gruppe i år med en fin miks av forskjellige aldersgrupper og personligheter. Da blir det et tydelig hierarki, sier han.
Å ha en ubetinget og fullstendig klar tillit til hverandre er Eirik Hornelands suksessoppskrift for nye triumfer i Trondheim.
– Det er viktig med den tette relasjonen. Sånn får man maks ut av dem. Vi skal levere toppresultater i Rosenborg. Da er det viktig å få ut absolutt alt potensialet som ligger der, og å jobbe med relasjonene til hverandre blir essensielt da.
– Det gjør at vi kan være tøffe og pushe hverandre ordentlig. Da kan vi være mye hardere i interaksjonene. Det skal kreve mye å spille i Rosenborg, sier han og knytter nevene foran seg for å demonstrere.
Dette sier Horneland om gullambisjonene:

Ikke lov å snakke om annet enn gull: – Med Europa-ambisjoner må vi våge det

Opplever en trigget gruppe

Rosenborg-treneren har det mange vil mene er fotball-Norges kanskje vanskeligste jobb: å trene et lag som det forventes gull av hver sesong. Da må man vite, til punkt og prikke, hvordan spillerne reagerer på ulike opplevelser.
– Jeg liker å vite hvordan spillerne mine har det - hva trigger dem, og hva holder dem nede?
Og status akkurat der er lovende, skal vi tro Horneland:
– Jeg opplever at alle på feltet er veldig trigget av utfordringene foran oss og ønsker å gjøre dette sammen.
Dette forventer Helland av Rosenborg i 2020:

Dette forlanger Helland av RBK i 2020: – Det er kravet uansett

Eliteserien
RBK-kometen om stjernesammenligningen: – Pleide å kalle meg selv Lukaku
29/08/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Kometen var lagkompis med Haaland: – Jeg var liten og teknisk, han var høy og tynn
26/08/2021 PÅ 10:19