BRANN STADION (Eurosport.no):
Mandag ettermiddag kom beskjeden om at Lars Arne Nilsen er ferdig i Brann etter fem år i klubben. Dermed er jakten på ny hovedtrener igang i Bergen.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Onsdag har spillerne fellestrening for første gang siden tapet mot Vålerenga, og allerede mandag er det klart for ny kamp mot Molde. Sportssjef Rune Soltvedt har ikke noe godt svar på hvem som leder laget i den kommende uken da Eurosport spør.
– Jeg vet ikke. Jeg har hatt fokuset på å avslutte denne saken her på en best mulig måte og har rett og slett ikke fått tenkt så mye på det i respekt for Lars Arne og den situasjonen vi har vært i. Den jobben skal vi begynne på ganske snart, sier Soltvedt.
– Dere har vel noen navn på blokken eller som dere ser for dere?
– Ja, det er vel slik i denne jobben at når man har en god trener, så går man ikke rundt å tenker på det, men man vet jo hva som rører seg. Det er vel sånn ute også, at det er mange som vet om Brann, men det handler nå om å bruke den tiden som trengs for å komme frem til en god kandidat, sier han og kan ikke gi noe tidsperspektiv.
Se intervjuet med Rune Soltvedt her:

Angrer ikke på fjorårets beslutning: – Ønsket at man skulle prøve å snu det

Har tanker om noen navn

Styreleder i Brann, Eivind Lunde, var også tilstede på pressekonferansen da klubben bekreftet Nilsens avgang. Han lover hard jobbing med å finne ny hovedtrener.
– Prosessen er ikke i gang, men det er jo klart at radaren er oppe og vi er veldig opptatt av å finne gode løsninger. Så her trenger vi egentlig både tiden og innspillene, så vi kommer til å jobbe hardt nå i det nærmeste. Det kan jeg hvert fall love, sier han til Eurosport.no.
Nå snakkes det om hvem som er rett person til å ta over etter Nilsen og på sosiale medier florerer det med ulike navn som kan være aktuelle kandidater. Lunde forteller at de er åpen for en midlertidig løsning.
– Vi ønsker nødvendigvis ikke å ha en trener på plass så fort som mulig. Vi ønsker å finne en god løsning og hvis det innebærer å ta en midlertidig løsning, så gjør vi det. Vi vil se etter den beste løsningen for Sportsklubben Brann.
Se hva han sa om Nilsen her. Saken fortsetter under:

Branns styreleder etter treneravgangen: – Tiden var inne

På spørsmål om de har noen navn på blokken, svarer han:
– Jeg vil lyve hvis jeg sa at vi ikke hadde noen tanker om noen navn. Så joda, vi har fått en rekke innspill og vi har hatt noen navn i diskusjon allerede i dag.
– Så dere er igang med å snakke med folk?
– Vi er ikke i gang med å snakke med folk, men du spurte om vi hadde noen tanker og vi har noen tanker, sier han.
På spørsmål om assistenttrener, Robert Hauge, kan være en midlertidig løsning, svarer han:
– Jeg utelukker ingenting nå, for vi er ikke kommet langt nok i de forberedelsene, og legger til at han ikke vet hvem som leder laget kommende uke.
– Forrige gang vi ble enige om å avvikle en trener så var en ny trener på plass til første kamp, legger han til.
Fikk du med deg denne?

– Det er trist

Kommer med bønn til fansen

Daglig leder, Vibeke Johannesen, sier de nå må se fremover og allerede mandag venter neste motstander.
– Det er det, så nå er det å se fremover. Rune Soltvedt leder det arbeidet med trenerteamet. Så får dere holde dere rundt stadion da, så kan det være det skjer mye spennende i tiden fremover, sier daglig leder Vibeke Johannesen til Eurosport.no.
Hun mener det er viktig med positive vibber rundt klubben for at de skal klare å reise seg igjen og håper supporterne vil hjelpe med det.
– Det handler også om at vi må begynne å vinne fotballkamper og vi har en fantastisk gjeng i garderoben og vi har et bra trenerteam som står opp og jobber knallhardt. Så nå må vi samles rundt de, sånn at vi får gode opplevelser på banen i fellesskap i tiden fremover.
Se hele pressekonferansen her:

Se hele pressekonferansen her

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37