Fotball
Eliteserien

Det røyner på i RBK: Dette er spillerne som sliter med skader

Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen

Per Ciljan Skjelbred, Tore Reginiussen og Anders Konradsen

Foto: Scanpix

AvSusanne Furøy Wergeland
31/07/2020 på 12:40 | Oppdatert 31/07/2020 på 13:00

Flere sentrale spillere er plaget med skader, her er en oversikt.

  • På Søndag kan du se Odd - Rosenborg på Eurosport Player og Dplay fra klokken 20.30. Sikre deg tilgang her!

Rosenborg hadde fra før Samuel Adegbenro, Vegar Eggen Hedenstad og André Hansen ute med skader, da både Tore Reginiussen og Anders Konradsen måtte gå av mot viking torsdag.

Eliteserien

Blytung Skien-retur for Børven – Rosenborg snytt for straffe

02/08/2020 PÅ 20:21

Anders Konradsen fikk en kjenning med leggskaden som har plaget ham, etter bare drøye minuttet mot Viking. Han kjente at det nappet til i en spurt, og så tydelig preget ut da han plutselig stoppet opp og satte seg ned.

30-åringen har hatt en lang vei tilbake etter en lyskeoperasjon i november. Like før seriestart fikk han også problemer med leggen. Den holdt ham ute helt til han fikk et innhopp mot Sandefjord. Mot Haugesund var han i startelleveren for første gang siden 1. november, så sa det altså stopp igjen mot Viking.

Han var så vidt innom Lerkendal fredag, og tok en liten prat med apparatet før han dro hjem igjen.

– Han kjente at det strammet seg til igjen i leggen, og ble selvfølgelig veldig skuffet. Nå får han litt fri, og vi lar det gå et par dager før vi tar en status på leggen, dermed har vi ingen estimat på hvor lang tid det vil ta, sier medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe.

Reginiussen usikker

Tore Reginiussen måtte gi seg etter en halvtime på grunn av et overtråkk. Fredag restituerte han innendørs, og er usikker på om han kan være med søndag.

– Det var et overtråkk innover, og i utgangspunktet er det noe du kan teipe og spille med, men det er kunstgress og jeg vil ikke ta noen sjanser. Jeg skal teste på trening i morgen og ta en avgjørelse da, sier fysioterapeut-studenten.

Fortsatt ute

Vegar Eggen Hedenstad måtte ut etter 41. minutter mot Sandefjord den 19. juli. Han fikk problemer med leggen, og MR-bildene viste en liten muskelskade.

– Jeg er ikke meldt klar til helga, det tar dessverre litt lengre tid enn vi håpet på, melder han på vei ut fra trening fredag.

Samuel Adegbenro er plaget med leddbåndene i ankelen. Han var på vei tilbake da han på nytt fikk et overtråkk på trening 24. juli, og dermed har vi ikke sett ham siden Brann-kampen 28. juni.

– Jeg får ikke blitt med til helga heller dessverre, jeg trenger nok 1-2 uker til før jeg er klar for kamp, er hans egen kommentar, mens medisinsk ansvarlig Haakon Schwabe håper å ha kantspilleren klar til kampen mot Sarpsborg 9. august.

Positiv Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred har hatt problemer med sin høyre legg siden han kom tilbake fra Berlin. Mot Viking spilte han 73 minutter, og på spørsmål om hvordan leggen tålte det, var han umiddelbart etter kampen litt spent på det selv, men ifølge Schwabe har det gått helt fint.

– Per kjenner jo at det er en stund siden han har spilt, men leggen tålte kampen i går, så det var veldig bra. Han kan spille igjen på søndag, sier Schwabe.

Dino Islamovic hinket av onsdagens trening med en vond hæl, men kunne uansett ikke bidra mot Viking på grunn av gule kort. Han trente som normalt både torsdag og fredag, og er klar mot Odd.

– Jeg skal ikke være med i noen sak om en skadeliste, det er fake news, ler han på vei ut av dørene på Lerkendal fredag.

Andrè Hansen har fremdeles en måneds tid igjen på sidelinja. Keeperen ble lyskeskadet i 3-0-seieren over Strømsgodset 11. juli.

Sett denne?

Spillerrådet: Den store dommerdiskusjonen, fjerning av straffespark og Castro-filming

00:56:38

Eliteserien

Børven-retur til Skien – gleder seg til å møte gamleklubben

02/08/2020 PÅ 09:00
Eliteserien

Vant i Skjelbred-comebacket: – Dette var tungt

30/07/2020 PÅ 20:21
Relatert
FotballEliteserienRosenborgOdds BK
Del dette med
Kopiere
Del denne artikkelen