Det gjenforente samboer-paret fikset årets første LSK-seier

Oppdatert 27/05/2021 klokken 20:53 GMT+2

Gjermund Åsen og Thomas Lehne Olsen bodde sammen da begge spilte for Tromsø. Nå er duoen sammen igjen og fikset tre etterlengtede LSK-poeng.

Thomas Lehne Olsen, Gjermund Åsen

Lillestrøm - Odd 1-0
– Det er faen ikke godt nok!
Så enkelt oppsummerte Gjermund Åsen den defensive innsatsen etter forrige serierunde.
Lillestrøm kom til kampen etter to tap i sesongåpningen, og hadde - som Geir Bakke kaller det - rørt litt i gryta.
Unge Mads Hedenstad Christiansen kom inn i buret, mens duellsterke Espen Garnås tok plass i midtforsvaret og Ulrik Mathisen kom inn på kant.
Og de nyopprykkede kanarifuglene var naturligvis aller mest opptatt av å få årets første poeng opp på tavla.
I en første omgang det skjedde relativt lite i, var det også de som scoret det eneste målet, etter at Mushaga Bakengas nettkjenning tidligere hadde blitt annullert for offside.
Og målscorer var kaptein Thomas Lehne Olsen, som kontant stanget et flott Gjermund Åsen-innlegg i mål etter drøye halvtimen. Den duoen kjenner hverandre godt, etter både ha bodd sammen og spilt sammen for Tromsø tidligere.
– Jeg er veldig fornøyd med den. Endelig satt den, gliste Lehne Olsen til Discovery i pausen, mens dommen fra Bakenga over omgang nummer en var like kontant:
– Det var sikkert like kjedelig å se på som United-kampen i går.
Frustrert Bakenga slakter eget lag – og dommerne: – Hårreisende (Artikkelen fortsetter under):

Frustrert Bakenga slakter eget lag – og dommerne: – Hårreisende

Også et godt stykke ut i andre omgang viste Åsen prov på hvilken eminent servitør han har potensial for å være. Med et vakkert innlegg fra venstresiden og hele Odd-feltet og over til Daniel Gustafsson på bakre kunne han notert seg for en ny målgivende, men svensken avsluttet i stolpen.
Odd var nær 1-1 etter litt over en time i solskinnet. I kjølvannet av et frispark styrte Odin Bjørtuft ballen mot lengste stolpe, men nesten på streken fikk matchvinner Lehne Olsen klarert unna.
Flere mål ble det ikke. Årets første Lillestrøm-seier er i boks.
– Dette smakte godt. Det var en jevn kamp, men dem er det mange av i Eliteserien. Så det er deilig å stikke av med seieren. Vi måtte jobbe hardt for det, sa Lillestrøm-trener Geir Bakke til Discovery.
Til torsdagens kamp var som nevnt LSKs franske keeper Alex Craninx byttet ut med Mads Hedenstad Christiansen (20).
– Dette var helt magisk. Gutta trøkket til i duellene. Så var det deilig å få mine første 90 minutter på lenge og debuten i Eliteserien, sa den unge sisteskansen etter kampen.
Strålte etter seier i Eliteserie-debuten: – Helt magisk (artikkelen fortsetter):

Strålte etter seier i Eliteserie-debuten: – Helt magisk

Odd hadde spilt to uavgjorte kamper før tapet på Åråsen.
Mushaga Bakenga var svært kritisk etter kampen.
– Dette var årsverste. Vi skapte ikke nok og hadde dårlig samhandling. Alt var dårlig, sa Bakenga til Discovery.
Allerede søndag skal Lillestrøm til Kristiansund, mens Odd får besøk av regjerende mester Bodø/Glimt samme kveld.