Forrige sesong stemte lite for Helland i Rosenborg. Riktignok bidro han sterkt de gangene han fikk muligheten, men totalt endte trønderen på kun ni Eliteserie-kamper fra start.
Tidligere i oppkjøringen så det ut til at ting virkelig klaffet. Ikke bare ute på banen, men tilliten hos trener Eirik Horneland var også gjenvunnet.
Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
10 TIMER SIDEN
– Vi rakk å se han i noen treningskamper før det stengte ned og han var involvert i stort sett hvert neste mål Rosenborg scoret i de treningskampene, sier Eurosports fotballkommentator Asbjørn Myhre i Indre bane.

– Horneland vil spille han i form

Helland scoret mot Stjørdals-Blink, GIF Sundsvall og Kristiansund før koronavirusets utbrudd i Norge.
Forrige uke kom den kjedelige beskjeden om at trønderen vil være ute i to uker på grunn av en liten muskelstrekk. Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson mener det er en strek i regningen for RBK på flere måter.
– Horneland vil virkelig spille han i form. Han skal være med på alt, han skal være «fit» og han skal være god i år. Det var kanskje ikke noen klinsj, men de satt ikke helt sammen i fjor, og nå skal de vise at det her har gått seg til. Det er klart at det er ugunstlig, sier Jonsson i Indre bane.

Etterlyser poengspillere: – Det er dramatisk

Helland selv forsøkte å avdramatisere det hele overfor Adressa.
– Det er i grunnen perfekt å ta denne skaden nå, så får jeg med meg de siste ukene med trening før sesongen starter, sa han til avisen, selv om han erkjente at han mister verdifulle uker.
Det tette kampprogrammet er en annen negativ faktor, mener Jonsson. Foruten lørdagens kamp mot Bodø/Glimt, spiller trønderne treningskamper mot Stjørdals-Blink førstkommende torsdag før Ranheim venter på Lerkendal i generalprøven 9. juni.
I Eliteserie-sammenheng venter kamper mot Kristiansund, Molde og Bodø/Glimt på ti dager.
– Når vi kommer til disse to ukers skadene: Det kan ødelegge for en sju-åtte-ti kamper faktisk. For det første må du komme tilbake fra den skaden, så kommer man ut av det og det blir tre-fire uker. Da har det gått en måned og det kan være sju kamper. Nei, det er ikke bra. Det er ikke bra for RBK heller. Det er ikke så mange poengspillere på det laget. Helland er en av de beste poengspillerne i hele serien og er sånn sett livsiktig for dem. Det er dramatisk at han er ute, konkluderer Eurosports fotballekspert.

Skal trene forsiktig i neste uke

I kampen mot Glimt spilte Emil Ceide i stedet for Helland. Horneland fortalte nylig Eurosport.no hva som er planen for å få RBK-favoritten tilbake på banen.
– Pål begynner å trene forsiktig tidlig i neste uke, så satser vi på å ha ham tilbake i full trening mot slutten av uka. Så er planen at han blir med i treningskampen mot Ranheim 9. juni, sa Horneland til Eurosport fredag.
– Hvordan behandles leggstrekken?
– Først og fremst trenger han tid, så leggen hans kan få lege. Han jobber ekstremt godt i gymmen og har fått løpt i sand. Vi har en sandvolleyballbane i nærheten der han får løpt. Det fungerer bra i behandling av leggen, han får kjørt litt løpebevegelser der.
Eliteserien
«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Avsløres toppscoreren i en liten løgn her?: – Neste!
10 TIMER SIDEN