LERKENDAL (Eurosport):
På Lerkendal syder det av forventningsfulle RBKere før årsmøtet som begynner kl 19 torsdag kveld. I påvente av rekordstort oppmøte åpner registreringen av de mellom 600 og 800 medlemmene for å få alle inn dørene på konferansesalen.
Eliteserien
Dårlig skadenytt for nøkkelspillere
I GÅR PÅ 17:00
  • Eurosport.no sender direkte fra opptakten til årsmøtet kl 1830!
En som har tenkt seg på årsmøte er RBK-profil og -supporter, Pål André Helland. Han har satt popcorn-gryta klar for en spennende kveld på Scandic Lerkendal hotell.
– Da jeg kom opp som a-spiller var det obligatorisk å være med på årsmøtet, men sånn har det ikke vært de siste årene. Men det er greit å være med når viktige avgjørelser blir tatt, det er lærerikt og blir spennende i kveld, sier Helland til Eurosport torsdag ettermiddag.
Vi har satt oss ned for en lengre prat om 2020-sesongen, men fokuset er først rettet mot kveldens begivenheter. Etter en intens opptakt til årsmøtet, som toppet seg da Tore Strømøy meldte sitt kandidatur – trolig uten alle formalitetene på plass for å være godkjent som styrelederkandidat – onsdag kveld.
– Det eneste som vil overraske i kveld er om Tande-P blir benka inn, flirer Helland.
Man må bare være åpen og stole såpass på demokratiet at man ender opp med den beste løsningen for Rosenborg. I en så stor medlemsmasse som RBK har vil det være veldig mange meninger og mange som tør å stikke seg fram og si meninga si, følger han opp.

Tidligere konflikt med styret

Da Kåre Ingebrigtsen fikk sparken i 2018 ble det åpen konflikt mellom Rosenborgs spillergruppe og styre, da spillerne sa klart i fra hva de syns om behandlingen av den suksessrike treneren. Alexander Søderlund parerte kritikk på prestasjonene hans på banen fra styreleder Ivar Koteng etter en cupkamp, med å si at det var 5. divisjonsnivå også på styret.
I så måte er det levende bevist at styresammensetningen har direkte påvirkning på arbeidsforholdene til RBK-spillerne, men Helland ser helst at styre og stell på Brakka ikke får for lange forgreininger inn på det som skjer på gressteppet.
– Aller helst ikke, men følelser og fotball hører sammen og at folk sier meninga si skal vi tåle godt. Jeg tror ikke vi spillerne på noe som helst vis har noe påvirkning på hvem som blir valgt i dag.
– Så du har ikke startet en lobbykampanje den ene eller andre veien?
– Vi undersøkte om det var mulig å få en spiller inn i styret, men det lar seg ikke gjøre så lenge man er aktiv selv. Vi forhørte oss, på spøk vel og merke, om vi kunne kuppe årsmøtet ved å få familie, venner og venners venner til å stemme på vår kandidat, men det er ikke mulig, flirer Helland.
– Hvem skulle det vært?
– Tore Reginiussen måtte det blitt, han er eldst, smiler Helland på karakteristisk vis.
Før han avslutter med å understreke at det allerede forekommer gode kandidater.
– Ståle Gjersvold og Ivar Koteng er to veldig kompetente ledere, det har de vist ved å ha stor suksess med sine bedrifter. Ivar har fått til mye i Rosenborg også, så det blir spennende – og jeg tror vi til slutt sitter igjen med det beste valget for RBK, sier han.
Har han en framtid i Rosenborg?

Helland spurt om framtiden i RBK - dette svarer han

Eliteserien
Godset-juvelen skrev ny kontrakt: – Går en lys fremtid i møte
20/09/2021 PÅ 19:00
Eliteserien
Bernt oppsummerer: – Kan ikke begynne å påstå at folk lyver
20/09/2021 PÅ 13:18