Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor tør ikke Brann-lederen juble for Rajas gladmelding

Espen Blaker

Oppdatert 11/05/2020 klokken 14:24 GMT+2

Eliteserie-klubbene vil nå bli kompensert for bortfall av billettinntekter. Det er ikke nok, mener Vibeke Johannesen i Brann.

Vibeke Johannessen

Foto: Eurosport

  • Se Eliteserien på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Kulturminister Abid Raja kunne mandag komme med følgende melding da han gjestet Odds trening på Skagerak Arena:
– Vi har endret ordlyden i kompensasjonsordningen slik at nå vil vi også dekke billettinntektene for delvis avholdte arrangementer. I for eksempel fotballen, som vil spilles uten publikum, vil man kunne få dekket bortfallet av billettinntekter, sa kulturministeren til NRK.
Regjeringen vil i løpet av mai varsle Stortinget om en ny ordning, som vil gjelde fra 15. juni – dagen før Eliteserien er planlagt å sparkes igang. Klubbene vil få et endelig svar i løpet av mai.
Daglig leder i Brann, Vibeke Johannesen, gikk så sent som i helgen ut og etterlyste endringer i den nåværende krisepakke-ordningen. Nå blir hun altså hørt – men Brann-lederen slipper ikke jubelen løs av den grunn.
– Dette er jo helt klart positive signaler. Men arrangementsinntekter er jo langt mer enn bare billettinntekter. Jeg er spent på hvordan detaljene vil se ut, sier hun til Eurosport.
For det er enorme forskjeller på rene billettinntekter og de totale arrangementsinntektene, spesielt for en storklubb som Brann.
– Når det gjelder rene salg til supportere på arrangementer, har vi budsjettert med 21 millioner kroner i 2020. I tillegg til dette kommer det en god del billetter og VIP-pakker til næringslivet. Når det gjelder bortfall av inntekter tilknyttet arrangementer, er summene langt større, sier Johannesen.
For det er bortfallet av disse inntektene det er viktig at klubbene blir kompensert for, mener Brann-lederen.
– I vårt tilfelle handler det om mellom 30 og 50 millioner.
Den videreførte kompensasjonsordningen, som vil gjelde utover 15. juni, vil ifølge Raja bli presentert i forbindelse med regjeringens forslag til revidert statsbudsjett på tirsdag. Den nye ordningen skal også gjelde festivaler og andre kulturarrangementer.
Raja har foreløpig ikke sagt noe om størrelsen på den videreførte ordningen.
picture

Var kritisk til nedlatende fotball-omtale: – Mange vrangforestillinger

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame