BERGEN (Eurosport.no):
Branns unge midtstopper har fått en fin start på Eliteserie-karrieren og i kampen mot Sarpsborg 08 ble han kåret til banens beste. Brann-trener Lars Arne Nilsen roser utviklingen til unggutten siden han kom til Brann.
UEFA Europa League
Ekspertens dom etter Glimt-tapet: – Uvanlig svak til han å være
13/10/2022 KLOKKEN 18:50
– Han har tatt nivået. Og så får han spille sammen med gode og rutinerte spillere. Nå har han spilt en del med Forren som er en rolig kar som gir han den tryggheten han trenger. Han har hatt en veldig god sesonginnledning, sier Brann-treneren.
– Hvor viktig er det for dere å ha han der utpå?
– Det at vi får frem spillere fra Hordaland og fra Bergen, det er klart, det har vi veldig lyst til og det er veldig kjekt at vi har fått frem en såpass god midtstopper fra Os. Så vi håper at det kommer flere, vi har jo noen andre unggutter også som ligger og banker på døren som kanskje kan få spilt litt i løpet av året.
Nilsen sier han ønsker å beholde Kolskogen så lenge som mulig, men innrømmer at det kan bli vanskelig.
– Ja, det er klart, men fortsetter han sånn så blir det vanskelig. 19 år og såpass voksen i spillestilen og så stor fart og kloke valg. Så det er klart det er nok en spiller som det blir vanskelig å beholde veldig lenge. Men vi får håper vi får beholde han en stund til hvert fall.

– Gir meg en trygghet

Etter kampen mot Sarpsborg 08 fikk Kolskogen spørsmål om hvordan han har opplevd starten i Brann.
– Jeg har fått en veldig fin start i Brann-trøyen og det har gått over all forventning egentlig, sier Kolskogen til Eurosport, og legger til at han tror grunnen til at det har startet så bra for ham er at han har dyktige folk rungt seg og at han har tatt en del steg i vinter.
– Det å spille med rutinerte folk, enten det er Acosta eller Forren, hva betyr de for deg i din rolle?
– De gir meg selvfølgelig enda mer trygghet og de guider meg og forteller meg hva som er riktig å gjøre. Det bygger trygghet for meg.
Han peker på de tingene som er de største forskjellene fra han spilte i Åsane.
– Det er mye mer voksenfotball, mye mer trøkk i dueller og mer løping.
Se analysen av Kolskogen og intervjuet med han her:

Analyserer Brann-midtstopperen: – Det er voksen opptreden

– Han fortjener skryt

Den unge midtstopperen har ofte vært en del av en duo med Vegard Forren de siste kampene. Den erfarne stopperen er også imponert av hvordan Kolskogen har tatt nivået så fort.
– Jeg må vel slenge meg på resten, men så klart er det vanskelig å komme unna når det er en unggutt som er lokal som leverer på det nivået der. Da fortjener han skryt og det skal han få. Han er spennende og har alle forutsetningene for å bli en veldig god midtstopper og en klassestopper, sier Forren til Eurosport og legger til:
– I den moderne fotballtiden vi er inne i så har han den farten og det potensialet som en god stopper skal ha. Så er det jo ting å jobbe med for han også, men det er ting som er desto enklere å jobbe med når det kommer til fysikk og litt smartness og det er jo det han får med å trene mye og spille kamper på høyt nivå. Det kan bli spennende.
– Han sier at dere (Forren og Acosta) gir en trygghet, hvilke råd gir du han?
– Jeg prøver å bistå med det jeg kan best og det er kommunikasjon og å lære han et par triks og litt av det jeg har tatt med meg opp gjennom årene. Vi har en god kommunikasjon og et bra samarbeid. Som jeg har sagt tidligere også, så er han flink til å prate og tar for seg i en så ung alder og det er veldig viktig. Det er ikke naturlig for alle det. Vi fungerer godt sammen og forhåpentligvis kan vi bli en god duo. Så langt så har han gjort det veldig bra, og med det å holde beina plantet og fortsette å jobbe hardt, så det blir det bra dette.
Brann-kaptein Daniel Pedersen mener det er imponerende hva Kolskogen har gjort de første fem rundene i Eliteserien.
– En spiller som ikke har spilt på det nivået før og går inn og er litt hva skal man si, uimponert av kulissene. Han bare gå inn å kjører på. Han har noen utrolig spennende ferdigheter og han kan nå riktig langt. Så det handler for oss om å støtte han så mye som mulig og selvfølgelig passe på at han kommer godt gjennom disse sesongene her uten for mange skader og uten for mange avbrekk. For han kan nå veldig langt.
Se intervjuet med Lars Arne Nilsen her:

– Er nok en spiller som det blir vanskelig å beholde veldig lenge

UEFA Europa League
Glimt imponerte mot Arsenals stjernegalleri: – Får litt dårlig betalt
13/10/2022 KLOKKEN 18:36
UEFA Europa League
Nådeløs Glimt-profil – mener laget sviktet i forberedelsene
07/10/2022 KLOKKEN 06:49