• Se Viking - Sarpsborg på discovery+, søndag kl. 18!
SARPSBORG / OSLO (Discovery):
– Det er litt sånn som det fremgår av pressemeldingen også, at vi – noen av partene – ikke ønsker å si så veldig mye om det. Men som vi refererer til, prøver vi å være en stødig klubb. Geir (Bakke) hadde trent laget fortsatt hvis ikke han ville til Lillestrøm og Micke (Stahre, IFK) også. Det var et behov der og da, og en kar som ville komme seg opp på hesten. Lars kjente systemet vårt, 3-5-2, 3-4-3, og så videre, sier sportssjef Thomas Berntsen og fortsetter:
Eliteserien
Dette er de nominerte til Årets spiller i Eliteserien
5 TIMER SIDEN
– Vi vil ha en lenger prosess, og så var det regulert i kontrakten at partene måtte gi en tilbakemelding. Og da ble utfallet at han ikke fortsetter. Så er det slik at det ikke er noe vondt blod mellom noen. Det kan jo være at Lars ender opp, med gode resultater med Sarpsborg i løpet av høsten, i en enda større klubb enn oss. Og kanskje han har det i baklomma allerede, for det vi vet.
– Kan det være problematisk å gjøre det før sesongen er over?
– Både Lars og vi er en del av en konkurranseidrett. Det samme med spillerne som er på utgående og de som skal være her. Alle vil skaffe seg best forutsetninger videre. Man kan vinkle det positivt like mye som negativt, men optimalt er det ikke.
– Har dere vurdert å finne en ny trener med en gang?
– Det har vi ikke vurdert i det hele tatt, sier Berntsen.

– Kan være fordel

For Lars Bohinens del har det ingen påvirkning på hans jobb, mener han. Men det å bare lede laget i et kortsiktig tidsvindu, kan medføre noen fordeler også.
– Jeg holder på som jeg hadde gjort uansett. Så blir det litt andre prioriteringer her og der, som ikke får så store utslag. Jeg trenger ikke å tenke så veldig langsiktig, kan tenke mer kamp til kamp. Jeg er heller ikke så opptatt av den langsiktige utviklingen til spillere, mer her og nå. Det kan være en fordel. Vi trenger resultater her og nå, sier Bohinen.
Les også: Kritisk til prisingen i Norge: – Berg skal ikke gå for under 40 millioner

Forbedre kortene

På tabellen har det slått positivt ut, etter to strake seirer og nærmest trygg plass også neste år.
– Det man må huske på er at dette er ikke en ensidig avgjørelse. Fra min side har jeg sagt at det er helt greit at vi går hver vår vei. Må erkjenne at om vi skal lykkes, så er det en del ting som må være på plass. Så har vi sikkert ikke møtt hverandre helt der vi hadde håpet på. Så er det voksent at vi går hver vår vei, sier Bohinen.
– Er dette også en mulighet for å forbedre kortene dine?
– Selvfølgelig er det det. Alle gode resultater vil ha positiv effekt. Ikke bare for meg, men for spillerne. Alle er veldig klar over at vi må være fokuserte og jobbe hardt. Det er ingen som går her og sier at vi ikke gidder mer. Det er ikke noe mer drama enn at vi begge har valgt å gå i hver vår retning. Det er kanskje litt uvanlig, men slik er det.

– Attraktive

Han var klar på at han var lei av å gå uten trenerjobb før Sarpsborg kom på banen. 52-åringen vil fortsette i yrket etter sesongen.
– Jeg ønsker å være trener neste år også. Samtidig er det få jobber. Det er 32 jobber i norsk toppfotball, og noen er interessante og kanskje er noen av dem ikke tilgjengelige. Så det er trangt om plassen, sier Bohinen.
Om trenerjakten sier Berntsen at de ikke har jobbet så veldig nøye med det ennå, men at de håper å kanskje ha det på plass innen jul.
– Vi kommer til å jobbe bredt og vi har god tid på oss. Vi ser på oss selv som en attraktiv klubb. Vi har en ryddig økonomi, en attraktiv stadion, bra fasiliteter og infrastruktur. Nye garderober og helsestudio. Daglig leder har sørget for at klubben er i vater. Jeg føler at vi omtrent er mer attraktive enn noen gang. Vi får den treneren vi ønsker, det er jeg ganske sikker på.

Her scorer han fra 67 meter: – Det er nesten årets mål i verden

Eliteserien
Kandidat til årets mål: Emil Konradsen Ceïde
6 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat til årets mål: Niklas Vesterlund
6 TIMER SIDEN