Onsdag scoret han sitt første mål siden september 2017 og sikret et, for en gangs skyld, positivt Vålerenga-resultat på Lerkendal. Ivan Näsberg har aldri helt tatt det steget klubben har håpet på - men det er ikke for sent.
– Selvtilliten er en helt annen for min del kontra tidligere sesonger. Nå vet jeg at jeg kan prestere på et høyt nivå her i Eliteserien. Selvtilliten er den store forskjellen fra tidligere, sier 24-åringen.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
Eurosport.no møter han etter hjemkomst til Intility og før han skal på restitusjonstrening. Rett før har VIF-trener Dag-Eilev Fagermo skrytt av sin formsterke midtstopper, som ifølge sjefen har en kritisk sesong foran seg.
– Denne sesongen må vise om Ivan har det som skal til. Men jeg må jo være ærlig og si at jeg var usikker på han da jeg kom hit. Men etter de fem første kampene er jeg mye mer sikker på at han kan klare å bli førstevalget som stopper.
– Han har vært litt skadeutsatt før. Nå har han stått kampene ut og vist kontinuitet også der. Han har blitt bedre og bedre og var veldig god mot Rosenborg.

Fått tydelig veiledning

Den lokale gutten har tilbragt nesten hele karrieren i klubben og er en populær skikkelse blant supporterne. Trenerne har kommet og gått, men med Fagermo håper Näsberg at han endelig skal få en full sesong.
– Det har vært veldig positivt for meg å få inn Dag-Eilev. Han har veiledet meg og vært klar på hva jeg skal gjøre og ikke skal gjøre. Det setter jeg utrolig stor pris på.
– Han har vist at han har hatt troen på meg, så det er kjempebra for min del. Jeg har lagt ned hardt arbeid og virkelig tatt til meg det han har sagt.

Ferdig som back

Vålerenga-treneren åpner gjerne opp om hvordan han har pusset og polert på 24-åringen for å gjøre han til midtstopperen Fagermo ønsker i sitt Vålerenga.
– Vi har jobbet med en del forsvarsprinsipper som jeg vil at han skal kunne spille etter. Disse har han kanskje ikke spilt etter tidligere. Han har vært veldig villig til å lære det og tatt det fort.
– Ellers har det vært litt på det offensive. Han har jo en veldig god venstrefot. I tillegg har vi jobbet med det fysiske, forteller han.
Men kanskje det viktigste av alt:
– Og ikke minst en samtale om hvordan vi skal spesialisere han som midtstopper. Vi må dyrke han i én rolle, han kan ikke både spille back og midtstopper. Jeg mener han har klart størst potensial som stopper, sier han.
Det var en trøtt Fagermo som møtte Eurosport.no torsdag:

Måtte ofre nattesøvnen etter RBK-kampen: – Spillerne er viktigst

Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14