Populære sporter
All sport
Vis alt

Derfor kan Molde-duoen gjøre det ingen av lagkameratene har lov til

Espen Blaker

Oppdatert 15/04/2020 klokken 18:53 GMT+2

Eirik Hestad og Fredrik Aursnes har friere tøyler enn resten av laget. Grunnen er enkel.

molde

Foto: Eurosport

Koronapandemien har skapt store utfordringer for Eliteserie-klubbene, ikke minst på treningsfronten.
Men for Molde-duoen Eirik Hestad og Fredrik Aursnes gjelder ikke de samme smittevernsreglene som lagkameratene og resten av Eliteserien må ta hensyn til.

– Vi er ganske heldige

Grunnen er enkel: de bor sammen.
– Vi er ganske heldige sånn sett, siden vi spiller på lag og bor sammen. Vi kan være litt ekstra tett både på og utenfor banen, sier Aursnes til Rbnett.
For bor man under samme tak, oppheves en rekke av de strenge reglene man ellers må ta hensyn til, som for eksempel å holde to meters avstand. Det betyr blant annet at duoen kan utføre øvelser med kroppskontakt.
– Vi har jo fått trent litt én mot én, så det har vært god trening for oss. Vi kan være borti hverandre, så vi får kanskje en liten fordel der, sier Aursnes.
Forutenom duoens «eksklusive» egentrening, trener de sammen med resten av lagkameratene i grupper på fem og fem, som de fleste andre Eliteserie-klubber.

Fikk kritikk for treningsregime

Molde fikk i starten av koronaperioden kritikk for måten de løste ting på treningsveien.
Selv om det var forbudt med organisert idrett, innrømmet Molde-trener Erling Moe at laget likevel trente sammen. Samtidig avviste han at treningen var organisert.
Det fikk panelet i Eurosports podcast «Spillerrådet» til å reagere.
– Det er forkastelig oppførsel i mitt hode, sa Mjøndalen-kaptein Christian Gauseth.
Også Kristoffer Løkberg i Viking lar seg provosere.
– Jeg sitter personlig her hjemme og irriterer meg over vanlige folk som finner sine smutthull i regelverket. Når det manes til en dugnad om å i disse to ukene holde oss for oss selv, så synes jeg vi skal gjøre det, sa han tilbake i mars.
Siden den gang har Eliteserie-klubbene altså fått lov til å trene i grupper med opp til fem stykker. Dette praktiseres i samtlige klubber utenom Mjøndalen, Aalesund og Sandefjord, hvor spillerne foreløpig fortsatt er permittert 100 prosent.
picture

Grepet som kan gjøre Branns nye mann til en suksess

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame