Etter det Eurosport har grunn til å tro, er kontraktsløse Benjamin Stokke en mann som vurderes på Nadderud.
– Vi har god oversikt over de norske spillerne, og de som er i landet uten kontrakt. Vi vet at han er blant dem. Så får vi se litt hvordan vi vurderer dette med grenseåpninger også, det er utfordrende tider med spillerlogistikken, sier Stabæk-sportssjef Torgeir Bjarmann til Eurosport.
Eliteserien
Returnerer til Vålerenga: – Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
8 TIMER SIDEN
– Norske spillere er interessante, kanskje mer enn noen gang. Vi vet ikke hva fremtiden bringer, heller ikke med treningskamper og seriestart. Vi jobber litt med det på vanlig måte, samtidig som vi hele tiden vurderer andre muligheter, tilføyer han.
Eurosport omtalte nylig at Stokke har tilbud fra flere klubber, både i Eliteserien og OBOS-ligaen. Mjøndalen, Kristiansund og Start ble nevnt som andre interessenter den siste tiden.
– Stokke er godt kjent blant mange. Det er fremdeles noen spillere av de som er i landet som det er mulig å få tak i, uten at de må passere noen grenser. Det har ikke vært noe møte med ham, men vi har god oversikt over hva han står for og hvilken type spiller han er. Utover det er ikke noe å melde, sier Bjarmann.

Vanskelig å speide

For en klubb som Stabæk, som også har mange unge spillere som man skal vurdere hvordan ligger an i utviklingen, er det ekstra vanskelig å bedømme det uten kamper mot andre lag. Foreløpig er det fortsatt nei til treningskamper, og dermed mer utfordrende enn normalt å vite hvor eget lag og enkeltspillere står.
– Vi har masse unge spillere. Man får mange svar på hvor langt unge spillere er kommet når det er kamper, så det er også en vurdering. Det er også flere som ikke spilte 3. divisjon i fjor, som har behov for å komme i kampmodus.
En annen ting som gjør at utenlandske spillere er litt mindre attraktive nå, og at det tas færre sjanser mot normalt, er speiding. Mange velger kanskje derfor å beholde spillere de allerede vet hva står for, eller hente spillere man kjenner godt til fra andre norske klubber, i håp om å få ut et ekstra potensial.
– Det er vanskelig å scoute, og det har vart nesten ett år. Når du ikke kan reise ut, får du ikke den fysiske tilstedeværelsen. Videoer er det nok av, men ingenting slår livescouting.
For noen uker siden signerte Aalesund den svenske midtstopperen David Fällman. Inntil videre fortsatte han å trene med gamleklubben Hammarby, i påvente av å kunne reise til Norge.

Medisinsk test i Sverige

For halvannen uke siden presentere også Brann den svenske kantspilleren Moonga Simba som ny spiller. Den medisinske testen ble gjort i Sverige og kontrakten ble signert digitalt. På grunn av korona- og reiserestriksjoner kunne ikke 20-åringen reise til Bergen for å gjøre dette.
Så snart det lar seg gjøre, vil Simba reise til Bergen, for så å gå i innreisekarantene.
I Sarpsborg har man for eksempel nylig signert både Ben Karamoko og Mikael Dyrestam. Guillermo Molins er også aktuell.
Felles for alle tre, er at de arbeidet i Norge forrige sesong.
Sportssjef Thomas Berntsen innrømmer overfor Eurosport at det er vriene dager når det kommer til innreiseforbudet.
– Spillere som har den statusen er ganske attraktive. Man vet aldri når innreiseforbudet oppheves.
Eliteserien
Bekrefter enighet: Mot norsk overgangsrekord for Glimt
10 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble hyllet etter drømmedebut: – Jeg trives best under press
11 TIMER SIDEN