Populære sporter
All sport
Vis alt

Eliteseriespissen kan være løsningen på Glimts Junker-floke

Caroline Simonsen

Oppdatert 13/02/2021 klokken 10:25 GMT+1

Det er fortsatt usikkert om Kasper Junker blir værende i Bodø/Glimt. Hvis ikke, bør de regjerende seriemesterne bruke penger på å skaffe seg spissen til sin Eliteserie-rival, Strømsgodset, ifølge Joacim Jonsson.

Kasper Junker, Bodø/Glimt 2020 (Getty Images)

Foto: Getty Images

Kasper Junker er i en pågående uenighet med Bodø/Glimt, etter at klubben avslo et bud fra serie A-klubben Crotone, og trakk seg fra forhandlingene med den tyrkiske klubben Kayserispor, om en overgang for den danske spissen.
Det gjør at Glimt kan få behov for en ny målscorer. Klubben har tidligere lagt inn bud på Lars-Jørgen Salvesen. Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, mener Glimt gjør lurt i å bruke penger på å sikre seg Godset-spissen.
– For det første må de løse det med Junker. Det er forutsetningen. Kina er åpent, Russland er fortsatt åpent, så da må de finne en løsning for Junker. At han skal vende tilbake etter dette, etter skittentøysvasken i media, det er ikke en heldig situasjon, sier Jonsson.
Den svenske eksperten har med andre ord liten tro på at det er en god idè at spissen, som scoret 27 mål forrige sesong, blir værende i Glimt, uenighetene tatt i betraktning.
Istedenfor bør de gulkledde se til Drammen, Strømsgodset og Lars-Jørgen Salvesen.
– Det er den spissen jeg synes utkrystalliserer seg. De bør bruke litt penger der, sånn at det blir en vinn-vinn-situasjon. Salvesen er jo også noen år yngre enn Junker. Det kan være mulig å få solgt han videre for noen kroner.
– Hvor mye er han verdt?
– Jeg tenker at Godset må ha en bra payoff, men de bør prøve å få en høy videresalgssum. Da kan det være litt penger å hente. En ren sum er vanskelig, men 6-7 millioner kanskje. Glimt betalte fem millioner for Hugo Vetlesen, men Salvesen er spiss, og spisser er vanligvis litt dyrere.
Salvesen scoret 10 mål på 30 kamper forrige sesong, og noterte seg samtidig for syv assist, men fikk periodevis kritikk for ikke å sette sjansene for et stromsgodset-lag som havnet i nedrykksstriden.
Jonsson tror sørlendingen vil få en lettere oppgave i Glimt.
– Jeg tror han kommer til flere sjanser og får helt andre forutsetninger for å lykkes. Salvesen er fysisk sterk, han har potensial som avslutter, en bra skuddfot, gode kvaliteter i boksen og stor arbeidskapasitet. Han må nok bli bedre på alt, men han passer veldig godt inn i laget.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame