Populære sporter
All sport
Vis alt

Den nye sportssjefens største hodepine: – Du kastet meg inn i det vanskeligste

Eirik Fure

Oppdatert 16/04/2020 klokken 18:09 GMT+2

Torgeir Bjarmann starter som Stabæks nye sportssjef 1. mai. En av hans første oppgaver er å overtale klubbens juvel til å forlenge kontrakten.

Torgeir Bjarmann. Foto: Kristian Bjerke / SFK Media

Foto: Eurosport

Foto: Kristian L. Bjerke / Stabæk Fotball
Bjarmann er forberedt på at han kan få lavere lønn og bli permittert allerede fra første arbeidsdag i Stabæk som følge av den pågående koronasituasjonen.
En oppgave han uansett må forberede seg på er Ola Brynhildsens kontraktsituasjon. U21-landslagsspillerens avtale går ut i sommer og angriperen kan i prinsippet ha spilt sin siste kamp for Nadderud-klubben.
På torsdagens pressekonferanse spurte Eurosport.no Bjarmann om hvordan han vil løse den situasjonen:
– Du kastet meg inn i det vanskeligste «caset» av alle med en gang, tror jeg, humrer Stabæks nye sportslige leder.
– Jeg har fått med meg at det er en spiller klubben ønsker videre og som jeg helt sikkert hadde ønsket å ha med videre. Jeg tror det er mer riktig at Jon (daglig leder Tunold) tar status på Brynhildsen-saken, sier Bjarmann.

Slik svarer klubbens daglige leder

Bjarmann sier han har fulgt Brynhildsens situasjonen utenfra i mange år.
– Jeg har sett han spille fra han var junior og gutt. Som Stabæk-profil og ung spiller som har fått muligheten til å utvikle seg i Stabæk hadde jeg som sportssjef helt klart ønsket at han fortsetter. Jeg har ennå ikke vært involvert i noen prosesser der, sier han.
– Vi får se når jeg starter 1. mai – om det er noen muligheter til å få løst den eller om den er «gone». Det vil tiden vise.
Daglig leder Jon Tunold sier til Eurosport.no at de fortsatt har et ønske om å forlenge kontrakten til 20-åringen.
Nylig forlenget talentfulle Emil Bohinen (21) sin kontrakt til sommeren 2022.
– Vi kan bekrefte at Ola er en spiller som vi gjerne ønsker å beholde. Nå står han egentlig fritt til å velge selv. Det må vi respektere. Han må ta det valget han ønsker, men vi har vært ganske tydelige på at han er velkommen til å være med videre i klubben. Vi har et ønske om det, så får vi se hvor det ender, sier Tunold.
Eurosport.no har tidligere vært i kontakt med Brynhildsen angående kontraktsforlengelse. Han har ikke ønsket å kommentere noe.

Avslutter som spilleragent

Torgeir Bjarmann har de siste årene jobbet som spilleragent. Han representerer først og fremst unge spillere i OBOS-ligaen. Den rollen skal ikke kombineres med rollen som sportssjef.
– Det opphører og avvikles per nu. Jeg må prate med alle spillerne, så er de frie til å gjøre hva de vil fremover. Fordelen er at jeg i et par år har sett ekstremt mye fotball og kommet litt ut av klubb-boblen i en periode slik at du får sett litt hva andre driver med. Jeg har fått en enda bedre oversikt på det norske markedet, sier Bjarmann til Eurosport.no.
Han sier han måtte gå en runde meg seg selv med tanke på at han må si fra seg spillere som han har brukt to år på å finne.
– Litt trist å ringe rundt og si at de må finne en annen. De finner ikke så bra rådgiver igjen, men likevel kommer vi til å holde et øye på dem og følge utviklingen, sier han med et smil.
Nylig fortalte han Eurosport.no at han ville kvitte seg med spillere som ville utnytte koronasituasjonen.
Bjarmann tror for øvrig ikke at LSK-fansen vil ha problemer med at han tar over det som i mange år var en konkurrent til Åråsen-klubben under Bjarmann som sportssjef.
– Nå har jeg jobbet i Lyn før det i Eliteserien i tre år. Det blir synsing, men så lenge det ikke er Vålerenga, så går alt bra, flirer Stabæks nye sportssjef.
Se hva Bjarmanns forgjenger sa om jakten på ny sportssjef i Indre bane:
picture

Slik har Stabæk jobbet i jakten på Inge André Olsens etterfølger

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame