• Se kvalikkampen mellom Brann og Jerv på discovery+ og MAX onsdag fra klokken 18:30
Brann - Sarpsborg 08 2-0 / Odd - Stabæk 3-1 / Mjøndalen - Bodø/Glimt 0-3
Aune Heggebø. David Møller Wolfe
Eliteserien
Flere profiler på utgående kontrakt: – Vi ønsker å beholde han
I GÅR PÅ 13:07
Ja, de fleste har nok allerede notert seg navnene til Branns lokale diamanter for lenge siden, men kanskje viskes de snart ut og omskrives i store blokkbokstaver etter kveldens kamp på Brann stadion. For mens Brann stanget og stanget i Bergen, samtidig som at Stabæk ikke maktet å snu kampen i Skien, kunne hjemmepublikummet omsider slippe jubelen løs etter en times spilt.
Først satte Aune Heggebø (20) inn Branns første, etter pasning av David Møller Wolfe (19), før sistnevnte doblet ledelsen sju minutter senere. 2-0 i Bergen og 3-1 i Skien betyr at det er Brann som skal møte Jerv i onsdagens kvalikkamp.
Se intervju med Heggebø her. Saken fortsetter under videoen.

Hyller publikum: – Nå er halve jobben gjort

Etter kampen var det ingen tvil om at kvalikplassen betydde en hel del for de rødkledde spillerne ute på gressmatta - og ikke minst hjemmesupporterne som helt sikkert hadde bitt det som var av negler på tribunen det siste halvtimen.
– Nå tenker vi onsdag. Jeg er så klar for den kampen. Nå er halve jobben gjort. Publikum var enorm hjelp i dag. Dette er en deilig følelse, sa målscorer Aune Heggebø til Discovery etter kampen.
Også midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen ser framover til den særdeles viktige kampen mot Jerv.
– Det var beintøft, og det visste vi før kampen. Men nå er halve jobben gjort. Det var utrolig viktig, men den viktigste kampen kommer på onsdag. Vi skal bruke kreftene riktig fram til det, uttalte han til Discovery.
Se målet til Heggebø her. Saken fortsetter under videoen.

Her sender Brann-yndlingen bergenserne til himmels

Stabæk og Mjøndalen rykker dermed ned til OBOS-ligaen.
For det var i en helt annen kamp enn den i Bergen der spenningen var i høyspenn for nervøse bergensere. Det hjalp nemlig lite med seier over sarpingene på hjemmebane, for med Stabæk-seier på Skagerak Arena var alt håp ute for fortapte Brann.
Men akkurat som i den forrige runden, var dramatikken til å ta og føle på helt fram til siste spark på ballen.
Tabellposisjonene endret seg utover i den andre omgangen, men for Stabæk ble det en tung, tung aften. Til tross for at bergenser Fredrik Haugen reduserte for Stabæk, sendte Espen Ruud hjemmelaget i føringen 13 minutter før slutt, før spiss Tobias Lauritsen fastsatte resulatet til 3-1.
Se intervju med Branns andre målscorer David Møller Wolfe her.

Scoret sitt første mål for Brann: – Stor lettelse. Det har vært et drittår

Eliteserien
Knutsen om det kommende overgangsvinduet: – Et vanskelig marked
I GÅR PÅ 13:06
Eliteserien
Rekdal endelig klar – gjenforenes med «Paco»
I GÅR PÅ 08:02