VALLE (Discovery):
Det har snart gått to måneder siden Vidar Örn Kjartansson ble byttet ut etter en drøy halvtimes spill i kampen mot Sandefjord. Etter nærmere undersøkelser, viste det seg av den 31 år gamle islendingen hadde pådratt seg et brudd i foten og var derfor nødt til å legge seg under kniven.
Eliteserien
Eliteserie-komet på eksklusiv talentliste: – Han har tatt store steg
I GÅR KLOKKEN 13:01
Vålerenga beregnet at spissen måtte belage seg på seks-åtte uker på sidelinjen. Etter seks uker ute, er Kjartansson foreløpig ikke å se på treningsfeltet.
– Han skal ta nye bilder på fredag, og hvis de bildene viser det vi håper, så er han klar til å trene på feltet igjen, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Discovery.

Mister Gent-kampene

Vidar Örn Kjartansson scoret ni mål på 14 kamper for Vålerenga i fjor, og så langt i år står islendingen bokført med én nettkjenning på seks opptredner. Nå gleder spissen seg til å komme seg ut av treningsstudio og ta beina fatt på feltet.
– Jeg har vært på gymmen i tre uker nå, der jeg har jobbet veldig hardt. Nå venter jeg bare på grønt lys, så jeg kan begynne å løpe igjen. Forhåpentligvis kan det skje om to-tre dager, men man vet aldri. Jeg vil ikke forhaste det, forteller Kjartansson til Discovery etter at dagens økt er gjennomført.
– Hvor lang tid tror du det er til vi får se deg i kamp?
– Det er veldig vanskelig å si. Nå får jeg forhåpentligvis snart løpe på feltet, så tar det nok ytterligere to-tre uker for å komme ordentlig i form igjen. Jeg kommer nok ikke til å spille Europa-kampene, det er nok helt sikkert, svarer Kjartansson, som sikter til kvalifseringskampene til Conference League mot belgiske Gent 22. og 29. juli.
– Jeg skulle gjerne ha hjulpet laget i Europa, men det blir dessverre ikke denne gangen, legger han til.

– Jeg er Vålerengas førstespiss

Henrik Udahl var mannen som kom inn for Vidar Örn Kjartansson da spissen skadet seg mot Sandefjord 30. mai, og har siden da startet samtlige kamper for de kongeblå. Den tidligere Åsane-spilleren står med fem mål på sju kamper fra start, noe som ikke har gått upåaktet hen hos Kjartansson.
– Jeg er glad på hans vegne. Han scorer bra med mål, men det hadde jeg egentlig forventet. Han er en veldig god spiller med bra avslutningsferdigheter. Det eneste som ikke har vært bra nok i det siste er resultatene, men Henrik gjør en god jobb der oppe, sier islendingen.
Vålerenga ligger på en tredjeplass, og har ikke tapt siden 4-1-skrellen i Stavanger 13. juni. Samtidig har VIF kun gått seirende ut av to av de siste seks kampene.
Til tross for at Kjartansson lar seg imponere av Udahl, er han ikke i tvil om hvor i spisshierarkiet han står.
– Jeg er Vålerengas førstespiss. Henrik gjør en god jobb, så det er ikke bare for meg å rusle inn på laget igjen, men jeg er her for å spille hver eneste kamp. Det er et godt tegn at en klubb har andre gode spillere i køen når det oppstår skader, understreker han overfor Discovery.

August

Dermed forbereder Vidar Örn Kjartansson seg til en ny opptrappingsperiode, for han er tilbake etter at kampene mot Gent er gjennomført.
– Ja, jeg tror det er realistisk. Det er bedre å være helt klar enn å forte seg veldig. Denne skaden har plaget med siden februar, så det var bare et spørsmål om tid før det skjedde noe mer, sier han.
– Jeg har mistet en god del kamper, men det er fortsatt mange igjen etter juli. Satser på at jeg er helt tilbake i august, legger spissen til.
Vålerenga reiser til Haugesund for å kjempe om tre poeng søndag. Se kampen fra klokken 18.00 på discovery+.
Sett denne?

Bernt oppsummerer: Supporter-hyllest, brassescoring og Gauseth-kritikk

Eliteserien
Ny hodesmell for RBK-spissen – måtte forlate treningsfeltet
I GÅR KLOKKEN 08:44
Eliteserien
Flere profiler usikre før nøkkelkamp: – Krysser fingrene
I GÅR KLOKKEN 07:59