Østjylland-politiet er godt fornøyd med de fremmøtte på søndagens oppgjør mellom AGF og Ståle Solbakkens FC København, som hjemmelaget vant 1-0. Tilskuertallet er det klart høyeste etter koronapausen i dansk fotball.
– Politiet berømmer fansen for stort sett å ha vist god disiplin og fulgt instruksjonene gitt før, under og etter kampen. Ved 1-0-scoringen reiste flere seg fra setene, men de satte seg raskt ned igjen, skriver politiet i sin rapport.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Forrige uke endret Danmarks regjering avstandskravet mellom tilskuerne til én meter. Det gjør at stadig flere tilskuere kan møte opp på kampene.

Ønsker det samme i Norge

I Norge er kun tillatt med 200 tilskuere til stede på fotballkamper, uavhengig av arenaens kapasitet.
Toppfotball Kvinner og Norsk Toppfotball jobber med å få til en dansk tilskuermodell også her til lands og har samarbeidet med den danske divisjonsforeningen.
– Vi har fått tilsendt alt de har gjort av vurderinger og en evalueringsrapport. Det har vært drevet i samarbeid med myndighetene, og det har vært ønsket av dem. Vi håper å få til det samme i Norge. Vi har stor respekt for kompleksiteten som ligger i å åpne opp samfunnet gradvis og kontrollert, sa Leif Øverland i Norsk Toppfotball til Eurosport nylig.
Les også: Jobber med dansk tilskuermodell på norske tribuner – ønsker testkamper
Også Norges Fotballlforbund henter inspirasjon fra Danmark, opplyser konkurransedirektør Nils Fisketjønn til Aftenbladet.
– I første omgang vil vi øke antall tilskuere til 500. Dette håper vi kan skje tidlig på sensommeren. Og så jobber vi med et prosjekt for å få på plass 2500 tilskuere, hvor vi først vil teste dette på noen få arenaer, sier han.

Godt forberedt i Aarhus

Alt i alt er politiet godt fornøyd med hvordan oppgjøret mellom AGF og FC København ble gjennomført søndag.
– Politiets opplevelse var at klubben hadde forberedt seg veldig bra og hadde tatt en rekke forholdsregler for å sikre at det ble holdt nødvendig avstand og at samlingsforbudet blir overholdt, skriver Østjylland-politiet.
Politiet var derimot ikke fornøyd med at supporterne samlet seg etter kampslutt da AGF-spillerne gikk en seiersrunde for å feire tre poeng, noe klubben vil bli konfrontert med i ettertid.
Stavanger Aftenblad skriver om brudd på restriksjonene i den danske cupfinalen. Aalborgs sportssjef Inge Andre Olsen kaller det et engangstilfelle, og mener Norge bør følge etter Danmark.
(©NTB)

Ble tidenes yngste TIL-spiller – dette sier han om United-overgangen

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51