Den nåværende Aalborg-sportsdirektøren, som nylig har hentet både Marti Cifuentes, Martin Samuelsen og Rufo til klubben, åpner opp om sitt arbeide i den danske klubben i Eurosport-programmet «Købmændenes Klub».
I det nær 50 minutter lange programmet forteller han om sine tanker som forholdsvis fersk mann i den danske storklubben.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
Og helt på slutten blir han bedt om å by på en liten historie. Han trekker frem en han kanskje angrer litt på i dag.
– Jeg husker at jeg satt nede i Elfenbenskysten. I Stabæk hadde vi et samarbeid med et akademi, og hadde trenere der nede i seks måneder for å arbeide på lik måte som man gjorde i Stabæk, sier Olsen og setter scenen:
– Og så sitter jeg og ser på en kamp, og så ser jeg en spiller, som er fysisk sterk og god med ballen. Men du vet at når du sitter og ser kamp der, så er kvaliteten på banene så dårlig at du får liksom ikke sett spilleren på en god nok måte.
Olsen gir beskjed til treneren som ledet laget at han burde forsøke å bruke denne spilleren som midtstopper i stedet for på midtbanen.
– Det er noe interessant med ham. La oss se om vi kan ta ham opp på prøvetrening i Norge. Og du vet, det er der du skal gå all in og bare ta passet fra spilleren for å holde styr på ham, sier Olsen, som var om lag 20 år i Stabæk som spiller og sportssjef, og gliser.
– Men det renner litt ut i sanden. Så går det en måned eller to, og så begynner vi å lese om denne spilleren. Vet du hvor han spiller nå?
– Nå spiller han i AC Milan og heter Franck Kessie, sier han med et smil.
Programlederen påpeker at det kanskje ble en dyrkjøpt lærepenge.
– Det er jo ikke dyrt når du ikke har hatt det, men det var en mulighet der til å få tak i ham. Du må agere når du har muligheten, i en liten klubb. Du kan ikke sitte og vente, da, smiler Olsen.
I fjor var Inge Andre Olsen gjest i «Indre bane i karantene» og bød på flere herlige historier fra sine 22 år i Stabæk:

Indre bane i karantene: Inge André Olsens elleville historier fra 22 år i Stabæk

Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51