SANDEFJORD/OSLO:
For Sandefjord ble fjorårets Eliteserie-opprykk etterfulgt av en offentlig disputt. Marti Cifuentes var kritisk til klubben, og mente SF hadde endret ambisjonene sine. I tillegg uttalte spanjolen at han var usikker på om han kom til å være med videre.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tromsø med kruttsterk trepoenger på Åråsen
12 TIMER SIDEN

Har lagt konflikten bak seg

Når Eurosport besøker Sandefjord i midten av februar er Cifuentes godt i gang med sesongoppkjøringen, og han hevder både han og klubben har lagt konflikten bak seg. Trenerenmener imidlertid det var nødvendig å si fra slik han gjorde.
– I noen øyeblikk ved slutten av fjorårssesongen uttalte jeg noe som var vanskelig for klubben, da jeg sa at ambisjonene var endret. Men dette var ren fakta og ikke min mening. Og lederskap handler av og til om å ta avgjørelser som er til det beste for gruppen, selv om det ikke var det beste for min egen del. Det var derfor jeg gjorde det, og jeg utfordret klubben til å komme med en respons.
– Ut fra det fikk vi et utgangspunkt vi kunne bygge ut fra, og det er derfor vi er her. Jeg er bare en fotballtrener, jeg forstår klubbens situasjon og jeg tror klubben forstod at som hovedtrener måtte jeg gjøre noe i den situasjonen, for å prøve å oppnå målet vårt, sier han.
– Var det nødvendig å si fra slik du gjorde?
– Det kan man diskutere. Men før jeg gjorde det, var det mange interne diskusjoner. Jeg sier ikke at det var rett eller galt. Jeg tror det var en reaksjon basert på mange ting. Jeg tror alle forstod at nå må vi jobbe enda hardere. Og det handler ikke om pengene. Penger er selvsagt viktig, det hjelper naturligvis i å bygge suksessfulle lag, og det gjelder ikke bare Sandefjord, men overalt.
– Men det handlet om hvordan vi jobber, det å ha en klar filosofi, hvordan vi vil spille og signere spillere og hvordan vi ønsker å bygge klubbens identitet. Det handlet mer om det enn ressurser. Sandefjord er ikke den eneste klubben som sliter med tanke på økonomi, det er hverdagen for mange norske og skandinaviske klubber, som nå ønsker å satse på unge spillere.
Cifuentes mener klubben nå er på samme linje og at de er enige om veien videre. Ifølge treneren var gjennomsnittsalderen på spillergruppen 30 år da han kom til Sandefjord, mens den har sunket til omkring 25. I tillegg skal det bygges videre på grunnstammen fra de siste to sesongene.

Redusert budsjett etter oprykket

Samtidig må laget håndtere en ganske uvanlig økonomisk situasjon: etter å ha rykket opp til Eliteserien er budsjettet redusert med 5 millioner, fra 40 til 35.
– Jeg var åpenbart ikke den mest fornøyde treneren da vi fikk vite det, forståelig nok. Men til syvende og sist er jeg bare trener og jeg bestemmer ikke budsjettet. Det er andre mennesker i klubben som bestemmer det. Vi må bare akseptere det, og gjøre det beste vi kan med ressursene vi har, sier Cifuentes.
Daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen, sier han har forståelse for at den økonomiske situasjonen klubben befinner seg er krevende også for Cifuentes.
– Han ble ansatt i klubben i et gitt bilde, og det bildet har endret seg. Økonomien har endret seg. Så jeg har forståelse for at det kan oppleves som vanskelig. Så handler det om å omstille seg og se fram mot et felles mål, sier han til Eurosport.
– Hvordan vil du beskrive forholdet mellom deg selv og Cifuentes i dag?
– Det synes jeg er godt. Jeg synes det har vært god utvikling der og opplever at vi jobber sammen mot felles mål og i samme retning. Så jeg vil si at vi har et veldig bra forhold om dagen.
Se video:

Snakker ut om konflikten med egen klubb: – Jeg ønsket en reaksjon

Eliteserien
Se høydepunktene: Gjenåpningsfest i Drammen – Strømsgodset scoret fem
12 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kapteinen uenig med ekspertene: – Der er det stor gutt mot liten gutt
13 TIMER SIDEN