Start - Viking: 1-1
Start hadde meg seg tre tap på rad, mens Viking fikk sin første seier i årets Eliteserien i forrige kamp mot Sandefjord, da de to lagene møttes i den sjette serierunden lørdag. Forrige gang det endte 0-0 mellom de to lagene i Kristiansand var i 1974. Lenge så det ut som om det skulle ende målløst, men med 15 minutter igjen av kampen satte Eirik Schulze inn første scoring. Kort tid etterpå utlignet Zymer Bytyqi til 1-1.
Eliteserien
Ekspertens tordentale: – Leverer på et så skrekkelig nivå at jeg blir flau
14/10/2022 KLOKKEN 19:38
Dermed ble det poengdeling på Sør Arena og seieren lar vente på seg for Start.
– Det er skuffende. Jeg synes vi er klart bedre enn Viking i dag og nok en gang så føler vi at vi presterer bra, men de tre poengene uteblir, sa en skuffet Martin Ramsland til Eurosport etter kampen.
– Litt variabelt. Jeg synes at i store deler av kampen så har vi initiativ, kjører kampen og skaper en del sjanser gjennom kampen. Men så får vi ikke lov til å ta initiativet innimellom. Kampen sett under ett, så er kankskje uavgjort ikke urettferdig resultat. Vi får se på kampen igjen nå og prøve å se hva vi kan forbedre, sa Start-trener Joey Hardarson etter kampen.
Se intervjuet med Ramsland her. Saken fortsetter under:

Skuffet Ramsland: – Vi presterer bra, men de tre poengene uteblir

Første omgang

Begge lag hadde noen store sjanser i første omgang, men ingen av lagene klarte å få avslutningen i mål.
Etter 40 minutter ble Joackim Jørgensen sittende på bakken, før han måtte bli byttet ut. Så ut som om han slet med høyre foten da han gikk av banen. Men lagene gikk til pause på 0-0.
– Det er Viking som har hatt spillet, men det er Start som har skapt de aller farligste sjansene, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson i pausen.

Austbø-skade

I pausen kom også Espen Børufsen inn, som var tilbake i troppen nesten to år siden han spilte sin siste offisielle Start-kamp. Martin Ramsland ble også byttet inn etter nesten timen spilt. Han hadde ikke vært på banen siden kvalikkampen mot Lillestrøm hvor han scoret hat trick og sendte Start til Eliteserien.
Etter 73 minutter ble Viking-keeper Iven Austbø liggende nede etter en redning. Han skrek av smerkte og holdt seg til ankelen. På bilder kunne man se at han tråkket over kort tid før han fikk tatt ballen. 19 år gamle Trym Ur gjorde seg klar på benken, men Austbø valgte å fortsette til tross for at han haltet.
Etter kampen ble han hjulpet av banen av keepertreneren.
– Det var en overtråkk og jeg hører bare kneppet. Det var leddbåndet som fikk seg en god strekk der. Den var ikke god, for å si det sånn, forteller Austbø til Eurosport etter kampen.
Se intervjuet med Børufsen her. Saken fortsetter under:

Tilbake etter to år ute med skade: – Det har vært blytungt

Perlescoring

Starts Eirik Schulze fikk muligheten etter 75 minutter og satte ballen i mål bak Austbø. Dermed gikk hjemmelaget i ledelsen.
Men det tok ikke lag tid før Viking utlignet. Zymer Bytyqi smalt ballen i lengste hjørne bak Deumeland på lekkert vis.
Selv med flere sjanser fra begge sider i de siste minuttene, endte det med poengdeling på Sør Arena.
– Det var en god følelse. Det var viktig. Jeg kom jo inn på 0-0 så scoret de minutter etterpå, da måtte vi hvert fall redde poeng og vi kunne fort avgjort kampen også. Det var kjipt å bomme på den andre, sa Vikings målscorer etter kampen.
– Det var herlig å få med seg poeng. Det er stor forskjell på ett og null, sa Viking-treneren etter kampen.
Neste runde skal Start møte Sarpsbrog 08 borte søndag 12. juli kl. 18.00, mens Viking tar imot Odd. Kampene kan du se på Dplay.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Start - Viking 1-1

Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
28/09/2022 KLOKKEN 19:21
OBOS-ligaen
Sikret årets første seier etter sjansebonanza
18/04/2022 KLOKKEN 15:55