Viking - Aalesund: 5-2
Viking kom fra tre strake seiere før møtet med Aalesund som på sin side trengte sårt poeng. Etter en tidlig scoring av Zymer Bytyqi, utlignet Aalesund da Simen Bolkan Nordli satte inn 1-1 på straffe. Men Veton Berisha var sikker fra straffemerket da det i andre omgang ble dømt straffe til hjemmelaget.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
Bytyqi la så på til 3-1 med en perlescoring fra 25 meter. Han hadde også en lekker scoring i forrige kamp mot Kristiansund.
– Det er som sist. Det er en skuddteknikk jeg har øvd mye på. Jeg måtte bare bevise at det ikke var flaks sist gang, sa Bytyqi etter kampen.
– Det er mange flotte mål, så det var jo veldig kjekt. Strålende frispark, to stykk. Men misfornøyd med at vi gir de så mange overganger som vi gjør i første omgang. Heldigvis har vi en veldig god keeper i Iven som har to helt avgjørende redninger på slutten av første omgang, sa Viking-trener Bjarne Berntsen.
Etter det gikk det fort med scoringer av Vikstøl, Haugen og Joe Bell. Dermed vant Viking til slutt 5-2, mens Aalesund fortsatt ligger på siste med syv poeng.
– Egentlig gjør vi mye bra i bortekampen her, men i løpet av ti minutter, vet ikke om det er ti minutter, de får tre mål. Det er mål det er vanskelig å gjøre noe med. Det er noen syke mål, så det er vanskelig å forsvare seg mot de frisparkene og sånn. Det er noen perioder jeg føler vi har sjansen til å ta ledelsen, men det er litt trått. Det har vært litt stang ut for våres del og vi må slåss med marginenen på våres side og det får vi ikke helt til, sa Peter Orry Larsen etter kampen.

Tung start for AaFK

Bare etter fem minutter satte Zymer Bytyqi inn kampens første mål. Jefferson De Souza briljerte på høyrekanten og dro seg ned til linjen før han slo inn foran mål. Der ventet Bytyqi og han satte ballen i mål.
Tung start for Aalesund som ligger på bunn av tabellen med kun syv poeng.
– Viking er et bedre lag enn Aalesund, så enkelt er det. Og med den starten de har fått også så skal det vel litt til for Tangotrøyene å snu dette. Tunnelen er svart og stengt for Aalesund, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte-sendingen.
– Hva er veien tilbake?
– Veien tilbake blir jo OBOS-ligaen. Og det var vel det de tenkte da de hentet Lars Arne Nilsen også, at man vet at det er trener som har vært med på dette tidligere med Brann. Og bygge et lag også. Jeg tror det var like mye en langsiktig trenersignering som den kortsiktige effekten, la han til.
Men etter 26 minutter ble det dømt straffe til Aalesund. Simen Bolkan Nordli gikk i bakken innenfor 16-meteren etter å ha blitt felt av de Souza. Bolkan Nordli tok den selv og satte inn utligningen. Dette var første Aalesund-scoring etter at Nilsen tok over som trener.
Se situasjonen og straffescoringen her. Saken fortsetter under:

Her setter han inn Aafks første scoring under LAN

Etter 64 minutter spilt ble straffespark nummer to for kvelden blåst av. Nenass felte Bytyqi foran Aalesund-målet, og dermed hadde Viking muligheten til å ta ledelsen. Veton Berisha tok straffen og satte inn 2-1 på SR Bank Arena.
Og under ti minutter senere la hjemmelaget på til 3-1. Bytyqi tok frisparket fra 25 meter og smalt ballen i lengste kryss.
– Se på scoringen til Bytyqi. Vi snakket om han før kampen, hvor het han er. Han følger opp sist helgs scoring med en ny vanvittig enkeltmannsprestasjon. Et frispark fra 25 meter, som han bare blåser inn i krysset, utbrøt Jonsson etter scoringen.
Både Jonsson og Eurosports ekspert Eline Torneus mente det lignet et Ronaldo-skudd.
– Dette er jo fantastisk avslutningsteknikk, sa Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo, som var gjest i Fotball Direkte-studio.
To minutter senere økte Viking ledelsen med 4-2 etter scoring av Rolf Daniel Vikstøl.
Aalesund reduserte til 4-2 på straffe etter 82 minutter spilt, da Sigurd Haugen ssatte scoringen fra straffemerket. Men heller ikke da var hjemmelaget ferdig. To minutter på overtid la Joe Bell på til 5-2 med en lekker dødballscoring.
Se scoringen til Bytyqi og retsen av høydepunktene her. Saken fortsetter under:

Se høydepunktene: Bytyqi med lekkert treff i målfest

Nedturen fortsetter for Aalesund

Det betyr at Aalesund fortsatt ligger på bunn med syv poeng. På spørsmål om Aalesund vil holde plassen, så svarer Peter Orry Larsen:
– Hvis vi fortsetter med dette poengsnittet så gjør vi ikke det, men det er jo det vi må prøve å gjøre noe med. Delvis prestasjonen i dag er ok, men når man slipper inn fem mål så er det ikke hjelp i å snakke om prestasjoner og poeng. Vi er nødt til å dra hjem igjen og jobbe med mange ting, og det begynner vi med i morgen, sa han.
– Vi har to-tre sjanser på slutten av første omgang og vi har mulighet til å få 2-1 og fått de akkurat der vi ville. De begynte å bli frustrerte og vi fikk de overgangene vi tenkte vi skulle ta kampen. Så det er kvalitet i de frisparkene som de setter og det er vanskelig å gjøre noe med hvert fall to av de målene. Det føles litt tungt akkurat nå, vi skal ikke tape den kampen her og i alle fall ikke 5-2, sa Aalesund-trener Lars Arne Nilsen etter kampen.
Fikk du med deg denne?

Sager Eliteserie-konkurrenten fullstendig

Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51