Det kom mange reaksjoner fra Sandefjord-miljøet etter at nyheten kom ut om at Martí Cifuentes ikke får ny kontrakt.
Den spanske treneren har gjort en solid jobb med et lag de fleste trodde kom til å rykke ned, selv med trykket økonomi. Det var også pengene som ble brukt som argument da det ble klart at han ikke får være med i 2021.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
– Vi har vært i dialog med næringsliv og støttespillere, ikke bare for å få penger til å ha med han, men om hele 2021-sesongen. Det handler om en totalitet på kostnadsspørsmålet, sier daglig leder i Sandefjord, Espen Bugge Pettersen.

Forstår at det er en upopulær beslutning

Det har tidligere vært omtalt en konflikt mellom de to, som han selv har tilbakevist. På spørsmål fra Eurosport.no om de likevel kunne strukket seg lenger for å beholde Cifuentes og teamet hans, svarer han:
– Ja, så kunne vi se at det var vel et forsøk på kronerulling på et par 100.000, men det er ikke den store forskjellen. Totaliteten rundt budsjettet er nok mer utslagsgivende enn folk tror, forteller han.
– Men skjønner du at spørsmålene kommer når en trener som har prestert så godt, ikke får ny kontrakt?

– Det er en upopulær beslutning å ta når resultatene og prestasjonene er som de har vært. Det er ikke unaturlig, og det var styret var klar over at det kom til å være, kan Bugge Pettersen fortelle.

Uviss Fevang-framtid

Også assistent Geir Ludvig Fevang sin fremtid har det vært spørsmål rundt, men han har selv bare sagt at klubben må svare på om han får bli i Sandefjord.
Bugge Pettersen utelukker ikke at han kan bli med videre, men forteller at det ikke har blitt tatt en avgjørelse.
– Vi har hatt en prat med han, der han har gitt uttrykk for sitt ønske, om hva han tenker og inn mot spesifikke roller i klubben og ulike ting. Så har vi sagt at vi lytter til det, også er spørsmålet om vi har den eller de rollene ledige og om vi kommer til å ha de rollene ledige neste år. Det er en kabal som skal legges, sier han.

Forklarer grepene

Cifuentes skal selv ikke ha vært fornøyd med at opprykket resulterte i et mindre budsjett enn i OBOS-ligaen. De økonomiske utfordringene er noe som tynger Sandefjord, og som fortsatt ikke er løst, selv om de skulle fått inn en trener med lavere lønnskrav.
– En ting er individuelt lønnsspørsmål og så er det en kostnad i en totalitet med hvem som skal være med og premisset for det. Det handler ikke ene og alene om lønningsposen, men en totalitet rundt rigget vi har. Det gjelder blant annet pengene vi bruker på stort og smått rundt et A-lag.
– Vi gjorde noen grep fordi vi måtte i inngangen til denne sesongen og spare kostnader. Den besparelsen ble tatt på andre områder enn A-laget i klubben, så det er litt begrenset hvor man kan ta andre besparelser, forteller han.

Slik leter Sandefjord etter ny trener:

Nå leter de etter en ny trener, og det viktigste er at klubbfilosofien blir bragt videre, kan den tidligere landslagskeeperen fortelle.
Om de leter i Norge, utlandet, på øverste eller nest øverste nivå kan han ikke gå inn på.
– Vi kikker i det segmentet på trenere, som deler samme tankegods som oss. Så skal vi ikke ta en blåklopi fra det som er her fra før, for en trener må kunne krydre med sitt. Men det er viktig at vi fortsette den strategien og planen i klubben så vi ikke får et enormt veiskille når det kommer til måte å tenke fotball på, sier han.
Han kan derimot forteller at de har kommet et stykke på veien mot en ny trener.
– Vi står i prosessen med å finsikte noen kandidater. Trenerlogistikk er en prosess som ligger der kontinuerlig, fordi ting kan skje plutselig i fotball. Trenere kan plukkes opp av andre og de kan bli sparket raskt. Derfor er det viktig å ha en kontinuerlig prosess rundt det og vurdere kandidater ut fra et kriteriesett som ligger der.
– Hva slags kriterier kan det være da?
– Alt fra erfaring, hvilket marked ser vi i. Er det i Norge, Skandinavia, eller i Spania. Det kan gå på personlighet. Det ligger mange ulike punkter der. Så vil det være sånn at man finner ikke en trener som sjekker grønt på alle punktene, sier han.
Temaet ble diskutert i denne ukas episode av Indre Bane:

Cifuentes-exit, Moldes hodebry og Kåre Ingebrigtsen til Lerkendal

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00