BERGEN/OSLO (Eurosport.no):
Lars Arne Nilsens tid i Brann er over.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21
Eurosport.no har vært i kontakt med Branns midtbaneprofil, Fredrik Haugen, men han ville ikke si noe om Nilsens avskjed.
– For å si det sånn, dette har jeg ikke lyst til å kommentere.
I en blogg før kampen mot Vålerenga var Eurosports fotballekspert, Joacim Jonsson, klar på at det var på tide at Nilsen ga stafettpinnen videre og at klubben hadde kjørt seg fast.
Lars Arne Nilsen tok over Brann etter at Rikard Norling fikk sparken i 2015. Da hadde svensken ledet laget ned på midten av tabellen i OBOS-ligaen. Etter Nilsens snuoperasjon det året rykket Brann opp igjen til Eliteserien. I den påfølgende sesongen ledet Nilsen Brann til sølv - bak suverene Rosenborg. Jonsson mener at Nilsen bør være stolt av jobben han har gjort i Brann, men peker også på at et skifte kan være sunt.
– Slik som det har utviklet seg, så var det slutt etter tapet mot Vålerenga. Det ble som det ble og resten av klubben så hvor det bar. Men han skal være stolt over den jobben han har gjort i Brann. Seks sesonger som hovedtrener i Brann er i overkant av hva som kan forventes i en så stor klubb. Så er det kanskje sunt for Lars Arne Nilsen og Brann at det skjer det som skjer nå, sier Jonsson til Eurosport.no.
Dermed ble kampen mot Vålerenga Nilsens siste på Brann-benken. Etter tapet mot VIF lørdag forlot Lars Arne Nilsen Stadion uten å snakke med pressen. Søndag var han på Stadion etter et møte med daglig leder Vibeke Johannesen og sportssjef Rune Soltvedt, ifølge BT.
Ingen av lederne i Brann ville snakke med pressen, foruten Johannsen som fikk dette sitatet videreformidlet av Branns mediesjef Thomas Brakstad:
– Vi har forståelse for at det er stor interesse og mange spørsmål fra media og supportere. Vi kommer med informasjon så snart vi er klare for det. Ber om forståelse for at på nåværende tidspunkt har vi ingen svar i dag. Vi vil gi beskjed til media og supportere så fort vi har noe å melde.
Tapet mot Vålerenga var femte kampen på rad for Brann uten seier og det har lenge vært snakket om dårlige prestasjoner i klubben. Etter tapet var det ingen i klubben som ønsket å uttale seg.
– Det betyr at han er presset, omgivelsene krevde jo hans avgang og mediene har jo også vært veldig på den siste uken, så har det vært fem dårlige resultatet her. Men de bør naturligvis stille opp til intervju, det er veldig spesielt og merkelig at ingen stiller opp. Det virker som de har noe å diskutere intern, sa Eurosports ekspert Joacim Jonsson om at Nilsen ikke stilte til intervju etter VIF-tapet.
Fikk du med deg denne?

Tydelig skuffet Barmen: – Vi prøver, men vi får det ikke til

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37