Mjøndalen - Rosenborg 0-2
NEDRE EIKER / OSLO (Eurosport.no):
Eliteserien
Mjøndalen sterkest i Ælv Clasico: La press på rivalene i nedrykkskampen
20/11/2021 PÅ 18:58
– Det var en arbeidsseier. Det er aldri lett å komme hit, uansett hvor godt lag det er. De er veldig gode til å få kampen slik, med dødballer og litt hawaii, så det er vanskelig uansett om det er Rosenborg eller Stabæk som kommer hit. Tre poeng skal vi være fornøyde med, sier Gjermund Åsen til Eurosport.
Mjøndalen hadde endelig endt den vonde rekken på kamper uten seier og slått tilbake med to strake seirer før kveldens senkamp, men de har aldri vunnet tre kamper på rad i Eliteserien under Vegard Hansens ledelse.
Det hadde de et stort håp om å gjøre på sin egen 110-årsdag, og de fikk en god sjanse først, men den ble avverget av fjorårets lånekeeper Julian Faye Lund.
Gjestene slet litt med å trenge gjennom muren, men greide det til slutt, da Gjermund Åsen var sist på ballen etter en Vegar Eggen Hedenstad-corner etter drøye halvtimen.
Ledelsen ble doblet noen minutter før pause, da toppscorer Kristoffer Zachariassen kom på et perfekt timet løp og ekspederte den vakre pasningen fra Pål Andre Helland - som var inne for en småsyk Carlo Holse - i nettet. Hans syvende scoring for sesongen.
Og det kunne og kanskje burde vært 3-0, da Dino Islamovic, som nok en gang fikk tillit på topp fremfor Torgeir Børven, dundret ballen i tverrliggeren rett før pause.
Vegard Hansen etterlyste at spillerne hans våget mer, og det så bedre ut etter hvilen. Tonny Brochmann kommer trolig til å spille av den meget store sjansen han misbrukte om lag ti minutter ut i økt nummer to i reprise i hodet utover natten. Upresset fikk han stå på ti meters hold og lade kanonen, men dansken bommet på målet da han banket til på det gode innlegget.
Utover omgangen var det noen ålreite sjanser i begge ender, men det var uten tellende resultat for noen av lagene. Det ble det heller ikke da Rosenborg fikk straffespark da Erlend Dahl Reitan gikk i bakken – et straffespark Eurosport-ekspert Bengt Eriksen mente var feilaktig.
Men Dino Islamovics forsøk ble fint reddet av Sosha Makani, og man var like langt.
(Artikkelen fortsetter under):

Midtbaneheltene og matchvinnerne hyller hverandre etter arbeidsseieren

Inn fra benken var Torgeir Børven kommet. Han sto før kampen med to mål, begge hjemme på Lerkendal, og ville i et intervju med Eurosport nylig ikke skylde på manglende servering. I stedet mente han at han hadde mye å jobbe med selv også.
– Det er beundringsverdig at han ser seg i speilet og krever mer, men det er «høl i huet» at Rosenborg har klart å skaffe seg en toppscorer, som hadde seks mål i Odd, som de så plasserer på et kott. Det er en gåte, var dommen fra Bengt Eriksen.
Rosenborg har ikke vunnet tre kamper på rad i Eliteserien siden juni-juli 2019. Det greide de nå, etter nylig å ha slått Sarpsborg og Aalesund, og så tatt seg av Mjøndalen lørdag kveld.
I sin kamp nummer 150 i Eliteserien ble Gjermund Åsen kåret til banens beste.
– Jeg synes dette er den beste kampen hans for Rosenborg. Det har vært ordentlig Tromsø-driv, og det er det de hentet ham til Rosenborg for å gjøre. Så det er opplagt at han får banens beste, kommenterte Eriksen.
Dette var nest siste seriekamp Trond Henriksen ledet laget i. Etter neste søndags oppgjør mot Stabæk på Lerkendal tar Åge Hareide over laget. I mellomtiden skal de møte Breidablik, også det hjemme, i Europa-kvalifisering.

Flau over sin egen skjebnesvangre bom: – Pinlig, fy faen

Eliteserien
Kan sende Mjøndalen nærmere nedrykk: – Derbyet som betyr mer enn poeng
20/11/2021 PÅ 14:22
Eliteserien
Klokkeklar før sitt siste «Ælv Clasico»: – Høsten kan fortsatt bli brun
19/11/2021 PÅ 20:43