DRAMMEN / OSLO (Discovery):
Strømsgodset - Brann 3-1
Eliteserien
Godset med ny tremålsseier – nok en smell for KBK
16/05/2022 KLOKKEN 18:31
Brann kommer fra nok en bekmørk uke, der så godt som alt har handlet om klubbens håndtering av den såkalte nachspiel-skandalen som fant sted på Brann Stadion uken i forveien.
Fredag meddelte klubben at Kristoffer Barmen er sagt opp og at Mikkel Andersen har valgt å terminere kontrakten og flytte tilbake til Danmark.
Barmens NISO-advokat Eirik Monsen har uttalt seg kritisk om prosessen og til avgjørelsen, og varslet at de ikke er ferdige med saken.
Samtidig har Eirik Horneland forsøkt å forberede laget sitt på nok en livsviktig kamp for å overleve i Eliteserien.
– Det har ikke påvirket min kampforberedende inngang. Men det er klart at det var en knalltøff beskjed å få i går, for oss som gruppe. Vi har bearbeidet det gjennom dagen og er klare for kamp nå. Så får vi plukke det opp igjen etter kampen, sa Horneland til Discovery i minuttene før kampstart på Marienlyst.

Ny Heggebø-scoring

Og akkurat som mot Sandefjord i forrige runde, var den unge Bergen-gutten Aune Heggebø en av dem som gikk i front. Han var i andre enden på et meget godt Robert Taylor-innlegg og regelrett knuste Jonathan Parr i duellen før han stanget de rødkledde gjestene i ledelsen – til etterlengtet og vill jubel på bortetribunen.
– Det er en imponerende energi i Brann-laget her nå, kommenterte Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud i kjølvannet av scoringen.
(Artikkelen fortsetter under):

18-åringen strålte etter praktscoring og Ødegaard-ros – svarer med et glis

I det øyeblikket var også Brann ikke lenger sist på tabellen, og etter at Stabæk og Mjøndalen spilte uavgjort tidligere lørdag oppe på like mange poeng som begge de to bunnkollegaene.
De kunne også doblet ledelsen før hvilen, men på headingen fra Sivert Heltne Nilsen var samme Parr på jobb og reddet laget sitt fra scoring.
Brann startet vaklende i den andre omgangen, og slapp med skrekken to ganger på få sekunder. Først da Pallesen Knudsen lot Fred Friday gå opp og forsøksvis heade helt alene rett foran Håkon Opdal, men bommet, og så like etterpå da Ole Martin Kolskogen leverte et grusomt tilbakespill mot samme Opdal med Friday jagende etter. Heldigvis for midtstopperen trillet kula like til side for målet.
Men etter timen spilt var det ikke lenger noen tvil: En ball kom trillende ut etter en halvsvak klarering, og Herman Stengel lot ikke sjansen til å dundre løs gå fra seg. Med strak vrist traff han klokkerent og fyrte et prosjektil av et skudd forbi en sjanseløs Opdal - som ikke engang rakk å få opp armene.

Brutalt ned på jorda

Det var hans fjerde mål for sesongen, etter at forarbeidet først ble gjort av Lars Vilsvik, i sin kamp nummer 350 og Eliteserie-kamp nummer 300 for Strømsgodset.
– Han har fått en god sesong så langt, Stengel. Han har vært plaget mye med skader i sin tid i Godset, men denne sesongen har han vært stabil og god. Det er dirigenten som får hull på byllen for hjemmelaget, sa Skullerud.
(Artikkelen fortsetter under):

Her slipper Brann med skrekken to ganger på få sekunder

Etter utligningen gjorde Horneland et trippelbytte, og med seks nye bein på banen tok de litt tilbake initiativet i kampen.
Men i stedet var det Strømsgodset, igjen med Stengel i en viktig rolle, som tok ledelsen. Han slo et frispark inn i feltet, der kaptein Gustav Valsvik flott steg til værs og kontant stanget inn 2-1-målet.
– Jeg kan ikke annet enn å føle litt med Brann, som med tre friske bytter fikk kampen litt i sitt spor, og så kommer det en dødball og så er de brutalt nede på jorda igjen, sa Skullerud.
De to innbytterne Petter Strand og Mathias Rasmussen kunne utlignet for Brann med drøye fem minutter igjen av ordinær tid, men sistnevnte fikk et dårlig touch på Strands flotte pasning, og Viljar Myhra som var fint ute plukket ballen og avverget faren.
– Det var en fantastisk pasning og jeg har sett den i hodet mitt allerede flere ganger. Man sliter litt med å sove når man tenker på den sjansen, det er utrolig surt. Jeg skulle ønske jeg kunne gjort det annerledes, sier Rasmussen til Discovery.
– Vi fortsetter å se på prestasjonene og hva vi kan gjøre noe med på banen. Jeg synes vi gjør en fin kamp i dag, og vi legger opp til en mulighet for å få med oss noe fra kampen. Det synes jeg er en god ting bare det, og det må vi ta med oss mot Haugesund og jakte poeng på hjemmebane, sa Branns Mathias Rasmussen til Discovery etter kampen.
I stedet var det en ny lokal helt som satte spikeren i kista for Godset. 18 år gamle Tobias Fjeld Gulliksen fra Konnerud dro seg vakkert fri og satte inn 3-1 med få minutter igjen.
– Godset har en ny, ung, herlig spiller som er på vei opp i Eliteserien. Det er ikke kraft, det er bare teknikk, og det er så gøy å se på, kommenterte Skullerud.
– De var vanskelige å møte, men vi hadde en oppvask i pausen med litt fyring. Det var ikke godt nok. Da hadde vi mentaliteten i orden, og det ble tre poeng. Det var det viktigste, sa Godset-kaptein Valsvik etter kampen.
Dette sa Horneland etter kampen:

Horneland etter oppsigelse og skriflige advarsler: – Må sette meg inn i det

Eliteserien
Godset «reiste kjerringa» – valset over svakt RBK-lag: – Et abslolutt lavmål
08/05/2022 KLOKKEN 17:53
Norgesmesterskapet
Strømsgodset lekte seg til semifinalebillett
19/03/2022 KLOKKEN 21:01