Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 19/09/2020 klokken 21:04 GMT+2

Den islandske sagaen om Vidar Örn Kjartansson fortsatte etter at den «hjemvendte» Örnen spilte en sentral rolle i slaget på Intility lørdag kveld.

Vidar Örn Kjartansson

• Lad opp til søndagens Eliteserie-kamper med Fotball Direkte søndag fra klokken 17:00 på Eurosport Norge og Dplay! Sikre deg tilgang her.
Vålerenga - Molde 2-1
Med ni poeng og fem tap på de siste åtte kampene, var Molde på desperat jakt etter å snu den vonde trenden borte mot Vålerenga lørdag kveld. Vålerenga på sin side er ubeseiret på eget kunstgress denne sesongen, og med en sprudlende islending på topp, ble det en ny kjempeopptur for høytflygende Vålerenga på Valle.
Vidar Örn Kjartansson skulle igjen spille hovedrollen for Vålerenga, for allerede etter 21 spilte minutter satt den første for den islandske målmaskinen. Til tross for store Molde-sjanser i den andre omgangen, var Vålerenga til syvende sist det beste laget i Oslo.
Høydepunktene fra kampen kan du se nederst i saken. Se hva Vidar Örn Kjartansson sa til Eurosport etter kampen her – saken fortsetter under videoen.

Fire mål på to kamper for Kjartansson: – Jeg koser meg med fotballen nå

– En veldig bra kamp

Etter scoring av Aron Dønnum etter flott angrepsfotball og en trøstescoring av innbytter Henry Wingo, fastsatte Vålerenga resultatet til 2-1. Tre poeng betyr tredjeplass for Dag-Eilev Fagermo og de kongeblå fra Valle.
– En veldig bra kamp i dag, synes jeg. Vi kjører over Molde gjennom store deler av kampen, sa målscorer Aron Dønnum til Eurosport etter kampslutt.
Også VIFs første målscorer var strålende fornøyd med kampen – til tross for straffebom tidlig i den andre omgangen.
– Det var en tøff kamp. Jeg tar ansvar for straffemissen, men vi viste karakter gjennom hele kampen. Jeg koser meg med fotballen nå, smilte "Örnen" til Eurosports utsendte etter kampen.
Erling Moe var naturligvis skuffet etter nok et bortetap lørdag. Nå legger Molde-sjefen gulldiskusjonen dø – saken fortsetter under videoen.

Molde-treneren er krystallklar: – Gulldiskusjonen er lagt død

Rødt kort og straffemiss

Det var en lettere frustrert Erling Moe som snakket med Eurosport i pausen.
– Vi sliter å komme oss offensivt høyt nok, sa han, etter å ha vært nødt til å bytte ut stopper Martin Bjørnbak med navnebror Martin Ellingsen etter halvspilt kamp på Valle.
Vondt skulle bli til verre for Erling Moe og Molde allerede tre minutter inn i den andre omgangen. Uromomentet Aron Dønnum fosset innover i sekstenmeteren, og ble revet ned av venstreback John Kitolano. Dommer Kai Erik Steen blåste tidlig og pekte på straffemerket, før han sekunder senere dro fram det røde kortet. Med John Kitolano utvist, ble det etterhvert en for tøff affære for gjengen fra Rosenes by.
Se straffesituasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Klønete Kitolano-holding sørget for rødt kort: – Svakt forsvarsspill

Èn kunne fort bli til to for Kjartansson, men islendingen smalt ballen himmelhøyt over buret til Andreas Linde fra straffemerket, og må derfor vente med sin femte scoring for sesongen.
Dønnum, som ble felt i straffesituasjonen i duell med Kitolano, satt inn vinnermålet etter flotte hovmester-takter av innbytter Bård Finne drøye sju minutter før slutt. Med nye tre poeng i bagasjen for de mørkeblå fra hovedstaden, passerte Vålerenga både Odd og Rosenborg på tabellen.
Gjengen fra Valle er de eneste, sammen med serieleder Bodø/Glimt, som enda ikke har tapt på hjemmebane. Neste runde gjester VIF nettopp de helgule på Aspmyra stadion, og med to poeng opp til serietoer Molde er Vålerenga tydelig innstilt på å bli det eneste ubeseirede hjemmelaget i Eliteserien.
– De to poengene opp til Molde tar vi neste helg, sa en lysten Fagermo til Eurosport etter kampen.

Slik stilte lagene:

Molde (4-2-3-1): Linde - Holmgren Pedersen, Sinyan, Bjørnbak, Kitolano - Hussain, Aursnes - Brynhildsen, Christensen, Ulland Andersen - Ohi
Vålerenga (4-3-3): Klaesson - Borchgrevink, Tollås Nation, Näsberg, Adekugbe - Bjørdal, Oldrup Jensen, Lekven - Dønnum, Kjartansson, Sahraoui