Kristiansund sikret poeng på overtid etter høydramatisk kamp: – Helt fantastisk

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 02/07/2020 klokken 22:53 GMT+2

Det dirret av Kristiansund stadion i flere minutter etter at dommeren hadde blåst av oppgjøret mellom KBK og Molde. Et intenst fylkesderby endte med 2-2, og Molde røk dermed på sesongens første poengtap i Eliteserien.

Hopmark

Kristiansund - Molde 2-2
Saken oppdateres!
Det så lenge ut til at Molde skulle stikke av med alle tre poengene på nordmøre torsdag, men etter det 94. minutt felte Fredrik Aursnes Flamur Kastrati, og Andreas Hopmark fikk muligheten fra straffemerket.
KBKs nummer seks scoret på straffen og sikret poengdeling mellom Kristiansund og Molde.
– Det var skuffende. Vi burde ha vært mer kyniske, sier Magnus Wolff Eikrem til Eurosport etter kampslutt.
Se hva Molde-trener Erling Moe sa etter kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Bitter Moe etter poengtapet: – Vi skaper dette selv

I forkant hadde de drøyt 200 tilskuerne på tribunen opplevd to ulike omganger ute på Kristiansund stadion. En målløs, men intens førsteomgang ga inntrykk at det var to lag som ikke sparte på kruttet i innledningen.
Målene rant for alvor inn i den andre omgangen, og Molde så altså ut til å trekke det lengste strået – før dommeren pekte på straffemerket fire minutter på overtid.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Kristiansund - Molde (2-2)

– Jeg har ikke for vane å score, så det var helt fantastisk. Jeg hadde faktisk en ganske god følelse da jeg gikk opp der, så ekstra deilig at den går inn, sier en godt fornøyd Andreas Hopmark etter kampslutt.
I den andre enden av følelsesregisteret, var Fredrik Aursnes en slagen mann etter å ha laget straffe godt inne i overtiden.
– Straffen er helt grei den. Det er min feil at vi ikke vinner denne kampen her, sier Aursnes etter kampen.
Se hele intervjuet med Fredrik Aursnes her. Saken fortsetter under videoen.

– Det er min feil at vi ikke vinner denne kampen

Intens innledning

Verken Kristiansund eller Molde hadde opplevd å tape i årets Eliteserie, og begge lag sto med 23 mål tilsammen før de to fylkesrivalene møttes torsdag kveld.
– Hvis man ikke våger, så vinner man heller ingenting, sa KBK-trener Christian Michelsen til Eurosport før oppgjøret mot moldenserne på Kristiansund stadion.
Kampen startet som Michelsen la opp til, og det var to lag som våget mye ute i det nordmørske solskinnet. Det sto ikke på intensiteten i åpningsminuttene, og både KBKs Ahmal Pellegrino og Moldes Wolff Eikrem kom til solide sjanser for hvert sitt lag.
Den første omgangens store snakkis kom allerede etter 13 minutters spill. Molde fosset framover, og Marcus Holmgren Pedersen slo inn til flere godt plasserte Molde-spillere i feltet.
Til slutt så det ut til at ballen spratt riktig vei for Magnus Wolff Eikrem, men ifølge TV-bildene ble midtbanemannen sparket ned av stopper Aliou Coly. Dommeren endte med å dømme hands på Eikrem, og altså ingen straffe til moldenserne.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Eikrem: – Det er så klart du får det. Kastrati: – Ingenting

Svidd 2. omgang

Intenst og forrykende, men ingen mål etter de første 45 minuttene var fasit på Kristiansund stadion. Etter hvilen skulle derimot scoringene komme som perler på en snor.
Først var det en av Eliteseriens mest energifulle spillere som nok en gang skulle komme på scoringslista. Pellegrino fosset i angrep etter en fin dypvannspasning fra Pål Erik Ulvestad, og sendte hjemmelaget i ledelsen.
Molde ville derimot ikke være noe dårligere, og etter 64 minutter satt den i motsatt nett. Etzaz Hussain var siste Molde-mann på ballen, etter at avslutningen gikk via Coly og bak Holmen Johansen i KBK-buret. Ni minutter senere var det Pål Erik Ulvestad sin tur til å være sist på ballen i motsatt ende, og denne gangen kunne Molde juble for ledelse på Nordmøre.
Molde skulle bare kontrollere inn tre nye poeng, men Flamur Kastrati og Kristiansund ville det annerledes. Fredrik Aurnes felte nevnte Kastrati i sekstenmeteren, og med dommer Tommy Skjerven kun noen meter fra situasjonen, var han bestemt og pekte umiddelbart på straffemerket.
Andreas Hopmark var sikker i sin sak, og fastsatte sluttresultatet til 2-2 i Kristiansund.

Slik stilte lagene

Kristiansund (4-2-3-1): Mbaye - Aasbak, Ulvestad, Coly, Sørmo - Hopmark, Ulvestad - Pellegrino, Kalludra, Sørli - Kastrati
Molde (4-2-3-1): Linde - Kitolano, Ellingsen, Bjørnbak, Pedersen - Hussain, Aursnes - Knudtzon, Eikrem, Hestad - James