Se Eliteserien på discovery+ Sikre deg tilgang her!
Bodø/Glimt - Rosenborg 2-2
Midt i februar kom meldingen om at Rosenborg hadde valgt å terminere kontrakten til spissen Erik Botheim.
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39
– Erik er fremdeles en ung og fremadstormende spiller, men han trenger spilletid. Vi ønsker han lykke til videre, sa Åge Hareide i meldingen, der sportslig leder Mikael Dorsin mente at de sammen kom frem til at det var den beste løsningen for begge parter.
Bare dager senere ble han bekreftet klar for fjorårets seriemester Bodø/Glimt, og med Kasper Junker solgt har 21-årignen fått muligheten til å skinne på topp for de helgule.
Og før kveldens storkamp på Aspmyra, mellom Bodø/Glimt og Rosenborg, sto Botheim med to mål på de to første serierundene.
Bare åtte minutter brukte han på å stange inn årets tredje på like mange kamper - selvsagt mot laget som lot ham gå gratis.
– Vi har trent på det, så det er gledelig, sa Botheim om scoringen da han ble intervjuet av Discovery i pausen.
– Fortsetter dette er det mange – inkludert meg – som må spise opp ordene rundt Botheim, og at den storscoreren blir han ikke. Det der er en god prestasjon. Jeg skal med glede spise ordene mine. Slik historier elsker vi, utbrøt Discovery-ekspert Joacim Jonsson entusiastisk i Fotball Direkte.
Botheim brukte bare åtte minutter på å score mot laget som slapp ham (artikkelen fortsetter under):

Her scorer Botheim mot laget som slapp ham: – Skal spise ordene mine

Rosenborg kom fra solide 5-0 hjemme over Viking sist, og inn på laget fra nedsablingen kom Carlo Holse og Guillermo Molins. Og det var akkurat de to som kombinerte da den unge dansken dunket inn utligningen med venstrefoten etter drøye 20 minutter.
– En kalddusj for et Glimt-lag som har vært best. Jeg er imponert av Molins, altså, mente landsmann Jonsson i studio.
Ikke lenge etter pause utnyttet Glimt et balltap fra Rosenborg, og venstreback Fredrik Bjørkan la ut på et herlig soloraid fremover i banen. Han dro seg etter hvert innover, spilte frem til Sondre Sørli som i sin tur leverte en nydelig og leken hælklakk til Sondre Brunstad Fet som kom på et sugende indreløper-løp. Han fikset ny ledelse.
– Det er nesten så vi må dra opp verdensklasse. Se da, det blir ikke vakrere, kommenterte Jonsson.
Med snaue ti minutter igjen ble Botheim liggende en stund på gresset, etter å ha fått en solid trøkk av Holmar Örn Eyjolfsson, som gikk tøft og hardt i Glimt-spissen. Noen minutter senere haltet han av banen og ble ersattet av Hugo Vetlesen.
I sluttminuttene jaget Rosenborg på for en utligning, og den fikk de. Per Ciljan Skjelbred tredde gjennom innbytter Rasmus Wiedesheim-Paul som avsluttet fint ned i det lengste hjørnet.
– Jeg fikk en bra innstikker av Per, og det var bare å skyte kjapt. Det er slike mål jeg liker å score. Det er alltid deilig å komme inn å bidra. Ett poeng får være OK med tanke på at vi lå under, sa Wiedesheim-Paul til Discovery.
– De hadde to angrep i andreomgangen, og så presterer de å score på det ene. Det er et unødvendig baklengsmål også. Men sånn er fotballen av og til, sier Ulrik Saltnes.
(Artikkelen fortsetter under videoen) Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Rosenborg reddet poeng mot Bodø/Glimt

På overtid ble det litt hete følelser mellom de to lagene. Blant annet tidligere Glimt-spiller Erlend Dahl Reitan ble med på tumultene etter at Skjelbred taklet altfor sent og fikk gult kort.
Åge Hareide mener Lerkendal blir en annen dans: – To poeng tapt for VIF og Glimt:

Mener Lerkendal blir en annen dans: – To poeng tapt for VIF og Glimt

Eliteserien
Helland med gladmelding før RBK-kampen
17/06/2022 KLOKKEN 12:18
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 KLOKKEN 18:01