Artikkelen oppdateres!
Brann - Odd 2-1
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
De siste dagene har det kommet stadige drypp av spillere som forlater klubben, med Sander Svendsen, Ali Ahamada og Gilli Rolantsson som tre av de siste, før også lokalyndlingen Fredrik Haugen erklærte seg selv klar for et eventyr på Kypros.
– Jeg har hatt en fantastisk tid i Brann, med både opp- og nedturer, men nå er tiden inne for å prøve noe nytt. Jeg har alltid hatt en drøm om å spille i utlandet, sa Haugen til Eurosport.
Tidligere var det kjent at Taijo Teniste har ferdigstilt sin tjeneste, mens Brann på sine nettsider tirsdag også la midtstopperen Jon Gudni Fjoluson og 20-åringen Emil Kalsaas, som har vært på utlån til Åsane, til listen.
Med Fjoluson på listen, var det også et sterkt hint om at kontraksløse Vegard Forren, som har signalisert at han gjerne forlenger, var en del av Kåre Ingebrigtsens planer for kommende sesong. Bekreftelsen på akkurat det kom en snau time før kampstart, da nyheten om at han har skrevet ny kontrakt kom.
For Odds del var det også siste reis for et par av klubbens profiler. Både Fredrik Nordkvelle, den tidligere Brann-spilleren, og skadeplagede Fredrik Semb Berge har varslet at de legger skoene på peishylla denne julen.
Se høydepunktene her (artikkelen fortsetter under videoen).

Se høydepunktene: Brann vant da flere spillere spilte sin siste kamp for klubben

Robert Taylor var hovedmannen da Brann avsluttet sesongen med 2-1-seier over Odd. Dermed unngikk bergenslaget å bli seriens nest dårligste hjemmelag.
aylor både skaffet og omsatte straffesparket som ga Brann ledelsen på overtid i første omgang. Etter Mushaga Bakengas utligning spilte finnen på vakkert vis fram innbytter Jon-Helge Tveita til vinnermålet i det 71. minutt.
– Det var en vanskelig første omgang, men etter pause åpnet kampen seg for oss. Det var godt å avslutte med seier, sa Taylor til Eurosport.
Før tirsdagens kamper hadde bare Aalesund tatt færre poeng på hjemmebane enn Brann. Med sesongens fjerde trepoenger på Brann stadion klatret laget fra 11.- til 10.-plass i Eliteserien.
Ingen av lagene hadde masse å spille for i øsregnet på en vanskelig bane. Odd kunne i beste fall klatre forbi Viking og bli nummer seks, mens Brann kunne havne på plassene 8 til 12. Mest om å gjøre var det nok på pynte på den svake hjemmestatistikken.
Brann hadde tatt bare 14 poeng på de 14 første hjemmekampene. Bare Aalesund (6) hadde dårligere poengfangst på eget gress.
Odd hadde vært farligst framover inntil Taylor tok ansvar i tredje overtidsminutt i første omgang. Finnen driblet av en motspiller og stormet inn i feltet. Filip Jørgensen prøvde å stoppe ham med en sklitakling, men traff foten i stedet for ballen. Straffesparket var klart.
Taylor tok det selv og sendte ballen stolpe-inn akkurat utenfor Sondre Rossbachs rekkevidde.
I det 65. minutt utlignet gjestene. Elbasan Rashani kom til innlegg fra venstre, og ved lengste stolpe fikk Mushaga Bakenga gå ganske uforstyrret opp og stange ballen i mål.
Det tok bare seks minutter før Brann var foran igjen. Taylor gjorde forarbeidet med et flott raid før han spilte Tveita gjennom. Innbytteren fikk foten på ballen og satte Rossbach sjakk matt.
Odd måtte spille det meste av kampen uten veteranen Espen Ruud, som ble båret ut med en akillesskade og sendt til sykehus for sjekk.

Ingebrigtsen: – Vi har et stykke å gå, men har fått snudd det

(Eurosport/©NTB
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51