• Se Brann - Haugesund lørdag fra klokken 20:00 på TVNorge og discovery+
BERGEN (Discovery):
– Det er en ære å få være her.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
EN DAG SIDEN
Det sier Branns nyeste signering til Discovery etter hans første trening inne på Brann Stadion.
På treningen spilte Runar Hove ved siden av Fredrik Pallesen Knudsen, og det kunne se ut som at 26-åringen forbereder seg til å få debuten allerede mot Haugesund lørdag. Men selv om han synes den første økta gikk bra, så vil han ikke forskuttere noen debut.
– Det skal ikke jeg si sikkert. Litt uvant å komme på gress igjen, men det gikk fint.

Hadde bestemt seg for å bli i Viking

Onsdag var Runar Hove Viking-spiller, og det så ut som han skulle bli det i resten av 2021. Men på kvelden endret mye seg. Eller, den historien kan Runar Hove selv forklare.
– Jeg kan ta hele historien, sier han før han fortsetter:
– Etter treningen med Viking på onsdag, reiste vi for å spille frisbee-golf. Der ble jeg oppringt av en journalist hvor jeg sa at jeg blir i Viking. Veton (Berisha) kjørte meg hjem og vi fikk snakket litt om fremtida. Han skulle bli i Viking og jeg skulle bli i Viking, og så fikk jeg en snap fra en lagkamerat. Der hadde Horneland ringt han. Interessant tenkte jeg, men ikke noe mer enn det.
– Så gikk jeg opp og «gamet» litt med Arild Østbø i 21:30-tiden, men underveis ringte agenten min. Da fikk jeg spørsmål: Runar, hvis du vil reise til Bergen og Brann i morgen, så kan du det. Halv ti på kvelden fikk jeg altså beskjeden om at jeg kan flytte morgenen etter. Så det ble det ett lite familieråd med samboeren, men vi ble fort enige om at dette var en mulighet som jeg ikke kunne la gå fra meg.

Tilbake i favorittposisjonen

Som barn var Runar Hove Brann-supporter. I 2007 tok han turen fra Florø til Bergen for å stå på Festplassen i Bergen da Brann tok gullet. Nå har han spilt for en av Branns største rivaler, men nå skal hjertet skifte tilbake til sin opprinnelige farge.
– Jeg er en lojal spiller, nå har jeg spilt med mørkeblått hjerte i to og et halvt år, men nå er hjertet mitt rødt igjen, sier Hove til Discovery, som beksriver seg selv som en stor og sterk forsvarsspiller.
Hove gikk gradene i Florø Fotball, hvor han gjorde stor suksess i midtforsvaret. Hele perioden spilte han til høyre på midtstopperplass, en rolle han også hadde stor suksess med i Viking i 2019. 2020 ble et skademareritt, og da han kom tilbake måtte florøværingen finne seg i å spille til venstre. Nå er han tilbake i favorittposisjonen.
– Høyre stopper er det som jeg liker definitivt best. I Viking har jeg spilt venstre stopper det siste året, og det er ikke det jeg liker, for å si det slik.

Ikke påvirket av nachspiel-bråket

Det har stormet rundt Brann etter nachspielet for tre uker siden.
Flere spillere har fått skriftlige advarsler, én spiller er sagt opp, en har terminert kontrakten og det er startet etterforskning rundt to spillere, hvor en person har status som siktet.
Alt bråket brydde Hove seg lite om, da han skulle bestemme seg for hvor fremtiden lå.
– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg så på troppen, mulighetene og tenkte at her er det bare plusser. Det kan bare gå oppover, og jeg er ganske sikker på at laget som er her nå bare kan gå oppover på tabellen, sier Hove avslutningsvis.
Saken fortsetter under videoen.

Horneland om Rasmussen: – Håper det går fort over

Kan være aktuell fra start mot FKH

Hoved nye hovedtrener, Eirik Horneland, er godt fornøyd med å ha midtstopperen på plass i troppen.
– Han har mye forsvarsgen i seg. Vi har sluppet inn for mye mål, og vi er veldig fornøyd med å få inn han. God i begge bokser, bra fart og fin erfaring har han fått også. Vi gleder oss til å bruke han, sier Horneland til Discovery.
– Er han aktuell til å starte mot Haugesund på lørdag?
– Det kan han være.
  • Se Brann - Haugesund lørdag fra klokken 20:00 på TVNorge og discovery+

Holder øynene åpne

Hove kommer kun kort tid etter at Fredrik Pallesen Knudsen signerte for Brann, og med to nye midtstoppere på plass begynner det å se bedre ut i de bakre rekker for bergenserne.
– Det er deilig å ha han på plass. Han supplerer forsvarsrekken vår med kraft, duellstyrke og fart, sier sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen om sin nye forsvarsbauta.
Eirik Horneland har tidligere i sommer snakket om noen «hull» i troppen som han ønsket å tette. De hullene tror både Horneland og sportssjef Jimmi Nagel Jacobsen at er tettet.
– Vi føler hullene i troppen i all hovedsak er fyllt nå, men vi holder øynene åpne på slutten av vinduet, sier Nagel Jacobsen.

Deadline Day nærmer seg: Dette er status for Eliteserie-klubbene

Eliteserien
Se høydepunktene fra målkalaset
02/10/2022 KLOKKEN 20:33
Eliteserien
Odd med uavgjort borte mot Haugesund – dette skjedde i kampen
02/10/2022 KLOKKEN 17:41