• Se kampene vi husker på Eurosport Norge og Dplay, Brann - Molde tirsdag 17:50. Sikre deg tilgang!
Håkon Opdal har blitt ansatt i kommunikasjonsbyrået Nor PR. Brann-keeperen skal i første omgang jobbe som PR-rådgiver ved siden av fotballen.
Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.
Eliteserien
Slapp «bare» inn ett: – Dette poenget kan bety alt
2 MINUTTER SIDEN
– Jeg har studert ved siden av fotballen en stund nå, så det var greit å fortsette litt på den samme stien. Det er greit at det ikke svinner hen når du først er ferdig. Det blir jo mer og mer fokus på studier blant fotballspillere, og for meg har det fungert bra. Det har gjort meg bedre og vært til hjelp, sier Opdal til Eurosport.
– På hvilken måte har det gjort deg bedre?
– Det har gitt meg en annerledes frihet fra fotballen. Jeg har truffet andre mennesker og fått ny inspirasjon. En skikkelig avkobling.

Full stilling på sikt

Brann-veteranens nye arbeidsgiver er full av lovord om sin nyeste ansettelse.
– Det er typen Håkon Opdal vi vil ha. Kapteinen på Brann og Start. Han som klarte å være den ene av 30.000 guttespillere som statistisk sett kommer seg på landslaget. Han som er hel ved når det blåser, det var det som appellerte til oss, sier Trond Albert Skjelbred, partner i Nor PR, til BT.
Planen er at Opdal skal fortsette for fullt når han legger skoene på hylla. 37-åringens kontrakt går ut til nyttår, men han har signalisert at han ønsker å fortsette med fotballen også etter 2020-sesongen.
– Nei, det er riktig. Man hører om mange som slutter med fotballen og går rett over i full jobb. Det er en veldig brå overgang. Nå har jeg mulighet til å få en fot innenfor og lære litt før du jeg går helt inn i det. Det tror jeg er en stor fordel, sier Opdal til Eurosport.
Etter å ha startet 2019 som andrevalg bak Eirik Holmen Johansen, tok Opdal raskt over rollen som førstekeeper for de rødkledde. Han endte opp med å stå 27 av 30 seriekamper, hvor han leverte flere strålende prestasjoner.

Vellykket operasjon

I mars måtte veteranen gjennom en kneoperasjon, og han jobber nå for fullt med å bli klar til seriestart.
– Status er alt går etter planen. Det har gått tre uker, så opptreningen er i gang. Et par uker til nå, så bør jeg være klar, sier Opdal.
Brann har hentet den meritterte tyskeren Ralf Fährmann på lån, så Opdal kan forvente seg hard kamp om å bli førstevalg også i første del av 2020-sesongen. Fährmann skal ifølge planen returnere til Schalke 04 før neste Bundesliga-sesong.
– Vi rakk ikke å bli så godt kjent, vi hadde kun et par treninger sammen før koronakrisen slo inn. Men han virker som en utrolig fin fyr, og en dyktig keeper. Alle keepere har litt sin måte å gjøre ting på, og det er interessant å se en så god keeper gjøre sin greie. Jeg gleder meg til vi starter opp igjen, og er sikker på at jeg kan plukke opp en del ting fra ham.

Indre bane: Tounekti-gate, krav om handlingsnekt for enkelte klubber og feilslått solidaritet

Eliteserien
– Finner ikke rytmen som gjør at vi glir gjennom som varm bæsj i kram snø
7 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Bohinen: – Ikke i en posisjon hvor vi kan se oppover på tabellen
EN TIME SIDEN