Tirsdag formiddag satte daglig leder Vibeke Johannesen seg ned sammen med sportssjef Rune Soltvedt og andre sentrale medlemmer i og rundt klubben.
Det viktigste temaet på møtet var hvem som skal ta over ansvaret for Branns A-lag, både på kort sikt og fram til en ny langsiktig løsning er på plass.
Eliteserien
Berget poeng på overtid etter marerittminutter: – Vi sliter
21/11/2021 PÅ 18:21

– En krevende jobb

Møtet varte i drøye tre timer, og det var tydelig på Brann-toppene at jobben med å finne en erstatter for Lars Arne Nilsen allerede er godt i gang.
– I dag har det handlet om å samles som gruppe, samle trådene og å komme i gang igjen. Det å finne den rette kandidaten til å være trener i Brann er en krevende jobb. Det er mange parametere som skal være på plass. De skal levere krav, gjøre det innenfor økonomiske rammer og du skal kunne stå i stormen som går rundt deg i Bergen, sier daglig leder Vibeke Johannesen til Eurosport.
Se hva Lars Arne Nilsen sa etter at avgangen var et faktum. Saken fortsetter under videoen.

– Det er trist

Den daglige lederen var tydelig på at hun ikke ønsket å gå nærmere inn på hvilke navn som ble diskutert på møtet.
– Jeg kan ikke kommentere eller diskutere enkeltkandidater. Det er både lange og korte lister over ulike kandidater med ulike kriterier, svarer hun.
Samtidig letter Johannesen på sløret, og forteller at flere trenere har tatt direkte kontakt med klubben.
– Nå blir neste fase å kutte listen ned til færre kandidater. Vi har eliminert ganske mange fra en lang liste i dag. Det er enormt mange som har tatt kontakt. Så vi bruker den tiden vi har nå til å samle informasjon, forteller Brann-lederen.
Se videoe av hele mandagens pressekonferanse fra Brann stadion her.

Se hele pressekonferansen her

Ulike faser

Sportssjef Rune Soltvedt har hovedansvaret for å få en ny trener inn portene på Brann stadion. Noen timer etter møtet på Stadion var det en humørfylt sportssjef som snakket med Eurosport.
– Det skulle bare mangle at folk vil komme til verdens vakreste by, og samtidig trene verdens vakreste fotballag, ler Soltvedt, etter at han fikk spørsmål om trenerne som har tatt kontakt med klubben det siste døgnet.
Med en litt mer seriøs tone, forklarer sportssjefen at Brann må komme seg gjennom flere faser før en ny trener er på plass.
– Sånn som jeg ser det, så er det ulike faser vi må gjennom, men vi jobber forløpende med en løsning, sier han.

Må takle presset

– Hva slags type trener dere ser etter?
Vi har noen sjekkpunkter vi ser etter. Vi har erfaring med at det er tøft å være trener i Brann, så vi må ha en robust trener som klarer å takle det presset, forklarer sportssjef Rune Soltvedt.
Brann-sjefen er samtidig klar på at det ikke betyr at de utelukker en mindre erfaren trener.
– Det er mange flinke treneren som kanskje ikke har den erfaringen med å takle et press i en stor by, men som samtidig har pondusen til å faktisk makte å sette sitt preg og stå opp for sin filosofi, fortsetter han.
Hva slags fotball skal en fremtidig Brann-trener stå for?
Jeg ser på det sånn at det viktigste er at vi vinner fotballkamper. Vi har en ambisjon om å kjempe i toppen av norsk fotball, og da må vedkommende gjerne spille på en måte som passer det bergenske lynnet, svarer Soltvedt.

Vil ikke si hvem som leder laget mot Molde

Sportssjefen forteller at det er for tidlig å si noe om de jobber med en midlertid løsning på kort sikt, eller om de bruker tiden på å finne en langsiktig mulighet.
– Jeg har ikke lyst til å låse meg til noe der. Det er flere ting som kan gjøre dette bra for Brann på kort sikt, men så skal det også bli best på lang sikt, forteller en litt kryptisk sportssjef til Eurosport.
– Hvem leder laget mot Molde på mandag?
– Det er også for tidlig å si noe om nå. Plutselig får vi på plass en ny løsning før kampen, og da kan kanskje vedkommende være på plass allerede da, så jeg vil ikke si noe sikkert på nåværende tidspunkt, sier Soltvedt.

Branns styreleder etter treneravgangen: – Tiden var inne

Eliteserien
Mye regnvær i vente – RBK og Brann frykter ny vannkrig
06/11/2021 PÅ 11:38
Eliteserien
Peker på manglende bredde etter skuffende sesong: – Kalkulert risiko
31/10/2021 PÅ 15:37