NADDERUD (Eurosport):
– Jeg gidder ikke. Det er bare vås. Jeg orker ikke. Er vi i gang? Nei, jeg er ærlig. Snakk med ham istedenfor, sier en lettere oppgitt, men smilende, Erik Botheim til Eurosport etter trening på kunstgresset bak Nadderud stadion, og peker på kollega Mats Solheim.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23
– De Tromsø-ryktene tror jeg ikke noe på, jeg tror han skal til Dortmund, sier forsvarsspilleren med et glis.

Unødvendig energi

At Tromsø-sjef Gaute Helstrup er på spissjakt og har lagt sin elsk på Oslo-gutten med kontrakt med Rosenborg i to år til, virker ikke Botheim interessert i å bruke altfor mange kalorier på.
– Det er unødvendig energi, jeg orker ikke å tenke på det. Ja, det er alltid hyggelig med positiv omtale, men å drive å kommentere overgangsrykter nå, det orker jeg ikke. Det dreier seg om trening og å jobbe hardt, poengterer Botheim.
Tromsø står uten spisser på kontrakt neste sesong og vil forsterke med minst to navn før comebacksesongen i Eliteserien i 2021. De har innlånt Runar Espejord fra nederlandsk fotball, mens Stabæk-eiendom Fitim Azemi har notert seg for sju scoringer på 22 kamper i rødt og hvitt.

Azemi kan slippes til Tromsø

Etter det Eurosport kjenner til kommer ikke Stabæk til å stille seg i veien for et salg av Azemi til Tromsø, dersom både TIL og Azemi ønsker det.
Klubbene avtalte i sommer en framtidig opsjon da spissen dro nordover på lån.
– Ja, det får vi se på. Det er klokt i begge leire at vi lander våre serieavslutninger også får vi ta det deretter, sier Stabæk-trener Janne Jönsson om Helstrups interesse for spissen hans, og fortsetter:
– Vi er vel også der at vi må se på hva som kan lande hos oss også. Så får vi vurdere når året er omme de lånespillerne vi har, hvor rimelige er de og finnes det en mulighet, så vi må også jobbe hardt i det stille – som de tydeligvis gjør oppe i nord også.
– Helstrup flørter ganske åpenlyst med Botheim og Azemi?
– Han er litt åpen med det, men det kan vel være okay, iblant er det det, svarer Jönsson.
Se intervjuet med Botheim her. Saken fortsetter under videoen:

Hemmelighetsfull om fremtidsplanene: – Spennende å se hva som skjer

Ikke hatt Tromsø-kontakt

Framtiden sin tenker også Botheim på, som tross spilletid i ti kamper for Stabæk, enda står uten nettkjenning for de blå.
– Helt klart, så får vi telle opp til slutt. Det blir spennende å se hva som skjer. Jeg vet litt hva som er på gang, men det trenger ikke dere å vite.
– Så du er et stykke på vei?
– Selvfølgelig tenker jeg på min egen framtid og hva som kommer til å skje, det gjør klubber også, det er ikke noe nytt.
– Ble du overrasket over at Helstrup snakket opp deg og Fitim Azemi?
– Hva skal jeg svare på det a? ler han, og følger opp:
– Det er hyggelig, selvfølgelig, men jeg har ikke hatt noe kontakt med dem i det hele tatt, det er derfor jeg ikke vil snakke om noe Tromsø-rykter, for jeg har ikke hørt ett ord om det.
Hvordan er dialogen med Rosenborg mens du har vært her?
– Litt, ikke veldig mye. Jeg fokuserer på å prøve å bli en bedre fotballspiller.

Spisskrise i hele 2020

Stabæk har slitt framover i banen i hele år og spissene Darren Maatsen (12 kamper, ett mål), Marcus Antonsson (4, null mål), Kosuke Kinoshita (19, to mål) og Erik Botheim (11, null mål) står til sammen med tre scoringer på 46 opptredener i 2020.
Målene har i hovedsak kommet fra kantene, Kornelius Hansen og Hugo Vetlesen har fire mål hver, mens Oliver Edvardsen er toppscorer med fem nettkjenninger. Selv står Botheim uten nettsus siden hat tricket for Rosenborg mot Tromsø i august i fjor.
Selv er han usikker på hvorfor det ikke løsner for bæringenes spisser.
– Det viktigste er at laget vinner og vi har gjort det greit, hvem som scorer målene er ikke så viktig til syvende og sist, man spiller fotball for å vinne kamper. Men klart det hjelper å ha en på topp som scorer masse mål. Det er kanskje en blanding av lagets spillestil og de som har spilt på topp, jeg vet ikke. Sikkert en kombinasjon, sier Botheim.
Jönsson har gitt Botheim stadig mindre tillit og spilletid i høst, men har ikke helt gitt opp unggutten.
– Han står på veldig, da, også har det ikke blitt så mye av det spissene gjerne vil, det å score mål – og det vil jo vi også at de skal gjøre. Men han er ung utviklingsspiller, så det er klart at han er interessant.
– Er det riktig å si at en spisskrise skiller sesongen fra å være helt midt på treet til veldig bra?
– Ja, blant annet, da kunne det vært litt bedre. Det er nok ikke bare det som er mangelvare, men det ville nok bidratt til å få oss opp et knepp. Vi vil jo oppover, men vi er på rett vei mener jeg.
Saken fortsetter under videoen.

Ekspert kritisk: Savner større utvikling under Hareide

Ikke gitt opp Diomande-comeback

Samtidig som Stabæks spisser sliter med målformen, trener den tidligere toppscoreren og landslagsspilleren Adama Diomande med Stabæk. Han kom akkurat for sent til Bærum fra et opphold i Tyrkia til å kunne signere en kortidssavtale ut sesongen, men for 2021 er han interessant, vedgår Jönsson.
– Det er moro å ha ham her og han virker å trives bra hos oss, så får vi se om det finnes en liten mulighet der, det skulle jeg vært glad for. Han har gjort det bra i Stabæk-drakta tidligere også, men det er også en spiller av et kaliber som fort kan lokkes ut av Skandinavia. Hvis han skal bli her i Skandinavia, synes jeg vi burde være et godt alternativ, sier svensken.
I fjor vinter trente Mikkel «Mix» Diskerud med Stabæk i mange uker mens han holdt døra på gløtt for et comeback for de blå, før han endte opp i Sør-Korea. Jönsson er helt komfortabel med å ha Diomande på treningsfeltet inntil han bestemmer seg.
– Vi får se, det er vel han som holder i taktpinnen der, men vi er glade for å ha ham her i alle fall, avslutter han.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53