Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 31/03/2021 klokken 15:37 GMT+2

Kasper Junker har igjen havnet i overskriftene for sine ønsker om å komme seg vekk fra Bodø/Glimt. En spiss som ser ut til å trives der, er Erik Botheim (21).

Erik Botheim

Bodø/Glimt stilte til kampen mot Linense uten flere av sine antatte førsteelleverspillere, med Patrick Berg og Marius Lode på landslagssamling og blant annet Ulrik Saltnes ute med en liten skade.
I tillegg har spydspissen Kasper Junker valgt å forlate hotellet i Spania i frustrasjon. En aksjon som er blitt omtalt som ikke akseptabelt av klubben.
Med dansken aktuell for en overgang til Japan og Victor Boniface langtidsskadet, er Erik Botheim det klare alternativet som midtspiss.
Og 21-åringen markerte seg også i onsdagens kamp. Fredrik Bjørkan og Ola Solbakken kombinerte fint på venstresiden etter om lag ti minutter under den spanske sola, og inne foran mål ventet den tidligere RBK-spilleren og fikk en grei jobb med å dytte kula i garnet etter god bevegelse i forkant.
Også rett før pause hadde Botheim en ball i nettet, men den ble - i beste fall hårfint - avblåst for offside, samtidig som spissen fikk seg en skikkelig smell i duellen med målvakt. Heldigvis for både ham og Glimt kom han seg på beina og kunne fortsette i omgang to.
Den første omgangen vant Glimt 1-0, etter at keeper Joshua Smits også hadde vært fint nede i sitt venstre hjørne og reddet et straffespark etter 17 minutter.
Etter drøye timen var Botheim frempå igjen, etter forarbeid av nykommer Sondre Sørli og Hugo Vetlesen. Avslutningen var sikker og han gjorde seg til tomålsscorer.
Dette var andre gang Glimt møtte Real Balompedica Linense som spiller i Segunda Division B på sitt Spania-opphold. Også den gangen ble det 2-0-seier etter to mål av Marius Høibråten.