Oppdatert 24/06/2020 klokken 23:28 GMT+2

Odd satte kjepper i hjulene for Vålerenga, da Dag-Eilev Fagermos menn gjestet Skagerak Arena.

Dag-Eilev Fagermo under kampen mot Odd på Skagerak Arena

Odd - Vålerenga 4-1
OSLO/SKIEN (Eurosport.no)
– Når 2-1 målet kommer, så er det et lag som ikke er noe lag. Da blir det som det blir, sier Fagermo til Eurosport etter kampen.
– Vi har hatt kamper nå hvor vi har vært god i ulike faser. Vi får ta med oss det videre.
For bortelaget fikk en fin inngang på kampen. Blåtrøyene holdt trykket oppe, og presset Odd lave.

Straffe til VIF

Etter seks minutter skaffer Shala straffe til gjestene fra Oslo, etter en klønete jobb av Odds Kachi.
Shala som tidligere denne uken ble fritatt fra suspensjon av NFFs disiplinærutvalg, etter han pådro seg to gule i forrige kamp.
Matti Vilhjalmsson gjorde ingen feil, og satte straffen iskaldt og enkelt til venstre for Sondre Rossbach. Islendingen sendte dermed Fagermos menn i ledelsen.
– Det der er svært klønete av Kachi, mente Eurosports fotballekspert Tor Ove Skullerud.

Klaesson på bærtur

Seks minutter senere utlignet Odd etter en kjempebom av VIF-keeper Kristoffer Klaesson.
Ruud slo et frispark inn i boksen. Klaesson var ute på bærtur og bommet på ballen, som til slutt endte hos Hoff.
Avslutningen hans snek seg på innsiden av stolpen forbi Lekven, som tilsynelatende kunne klart å avverget situasjonen, men bommet på ballen.
– Vi er det styrende laget, sa Vålerengas Aron Dønnum til Eurosport i pausen.
– Men det er tullete av oss å slippe inn det målet slik som vi gjør.
Saken fortsetter under videoen. Det ble en tung dag for Kristoffer Klaesson, se intervjuet med VIF-keeperen her:

Tung dag for Klaesson: – Bare å legge seg flat

– Beste jeg har sett av oss

Fagermo var imponert over Vålerenga etter første omgang, til tross for et klønete baklengsmål.
– De første 35 er det beste jeg har sett av oss i år, sa Fagermo til Eurosport i pausen.
– Vi må tilbake dit, for da vinner vi denne kampen.

Hjemmelaget slo tilbake

I det 60. minutt er det ingen ringere enn Torgeir Børven som setter inn 2-1 til hjemmelaget.
Etter et innlegg fra Espen Ruud, løp Børven seg fri og avsluttet. Skuddet gikk rett på Klaesson - før den spratt i mål. Det kunne muligens kvalifiseres som et selvmål, og VIF-keeperen burde gjort det langt bedre.
Syv minutter senere ble det dømt straffe til Odd, etter nok en merkelig inngripen av Klaesson hvor han rev en Odd-spiller i bakken.
Rosenborg-klare Børven satte ballen i det ene hjørnet, mens Klaesson kastet seg andre veien.
Hjemmelaget gikk opp til en 3-1 ledelse i Skien, og punkterte kampen fullstending
– Jeg synes Vålerenga ser ferdige ut nå, sa Eurosports fotballkommentator Kenneth Fredheim.
Saken fortsetter under videoen. Se hele intervjuet med Fagermo etter tapet i Skien:

Fagermo: – Vi er et lag som ikke fungerer som et lag

Hattrick-Børven

Ydmykelsen var komplett for Vålerenga da Torgeir Børven satte punktum for kampen med hattrick to minutter på overtid.
Vålerenga reiste dermed hjem til Oslo med null poeng, og det var en bekmørk retur for Fagermo i Skien.

Slik startet lagene:

Odd: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Birk Risa, Joshua Kitolano, Vebjørn Hoff, Fredrik Nordkvelle, Markus André Kaasa, Torgeir Børven, Kachi
Vålerenga: Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Johan Lædre Bjørdal, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Magnus Lekven, Felix Horn Myhre, Herolind Shala, Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne

Se høydepunktene: Odd - Vålerenga (4-1)