ÅLESUND/NEDRE EIKER/DRAMMEN (Eurosport.no):
– La oss si vi har Rosenborg borte. Hvor mye skal du legge i det poenget på Lerkendal, hvis vi har for eksempel Mjøndalen, Start eller Sandefjord hjemme i neste kamp tre dager etter? Hvor mye skal du slite ut spillerne og toppe laget i Trondheim, kontra det å ha friske spillere og bein i kampen etter?
Eliteserien
Legevaktdrama for toppscoreren dagen før kamp: – Slet med å puste
EN TIME SIDEN
Dette utspillet kommer Lars Bohinen med i et intervju med Eurosport, med bakgrunn i at kampprogrammet i år er tettere enn noen sinne og at treningskampgrunnlaget er betydelig tynnere enn vanlige sesongoppkjøringer.

– Vi kan slå hvem som helst

Tankegangen blir møtt med skepsis hos trenerkollegaene Vegard Hansen i Mjøndalen og Henrik Pedersen i Strømsgodset.
– Vi tenker ikke sånn, vi syns det er så jevnt i Eliteserien at vi ser på muligheten til å få poeng er gode i samtlige matcher. Så det å spare spillere og gi bort kamper i serien, det er total uaktuelt. Vi føler oss gode nok til å slå hvem som helst, det er helt utenkelig, sier Hansen til Eurosport.
Han mener Mjøndalen har posisjonert seg slik at de skal kunne håndtere at kampene kommer tett som hagl.
– Vi har derimot en stor og brei stall med bra kvalitet, vi prøver å trene de så godt som mulig og ser etter muligheten for påfyll også. Også skal vi trene godt og restituere godt, det er vi opptatt av, og være klar for den utfordringen som kommer, sier treneren for laget som reddet plassen i siste serierunde i fjor.
I år har blant annet Christian Gauseth varslet at laget hører hjemme på øvre halvdel. Dit har også naboen noen kilometre lengre ned langs Drammenselva tenkt seg.

Vil ikke gjøre noen kamper «store» og noen «små»

Henrik Pedersen leder en klubb med anstrengt økonomi, og blir ansett for å ha en av de tynnere Eliteserie-troppene av Eurosport-ekspert Joacim Jonsson.
Dansken er likevel full av tro på egen stall.
– Den vurderingen har jeg slett ikke gjort meg. Vi trener veldig hardt for å forberede oss og jeg ser på det som en fantastisk spennende test med så tett kampprogram. Det er en spennende test for norsk fotball å få kjenne på opplevelsen de har i større ligaer å spille tre kamper i uka. Det er en utrolig god mulighet til å gi våre unge spillere en mulighet til å teste seg for livet i utlandet, sier han til Eurosport når han konfronteres med Bohinens uttalelser.
– Så der er du kompromissløs?
– Ja, selvfølgelig. Vi gjør ikke noen kamper store og noen små. Vi har stor respekt for alle motstandere og forsøker i alle kamper å omsette vår måte å spille på best mulig måte. Jeg tenker ikke at vi skal stille med «gode» og «dårlige» lag, det gjør jeg aldri.
– Selvfølgelig lager vi strategier for de to-tre neste kampene, men vi spiller alltid for å vinne, det kommer vi aldri til å gå på kompromiss med, nei, svarer han.

Handler om spillerutvikling

Pedersen er opptatt av at han ikke bare er ansatt for å vinne fotballkamper, men også å utvikle spillere slik at de kan bli hete salgsobjekter til utlandet. I vinter har blant annet Lars-Jørgen Salvesen vært linket til sveitsisk fotball etter å ha gjort en kanonhøst for Godset.
Slik vil Pedersen se mer av.
– Jeg er ansatt for å gjenoppbygge klubben, og der hører det til at vi skal selge spillere. Da er det selvfølgelig en viktig del at de får møte de beste i Norge. Vi skal vinne så mange fotballkamper som mulig, det går vi alltid for 100 %. Men jeg er også ansatt for å skape merverdi, vi skal selge spillere videre. Jeg kan ikke se at vi da ikke skal spille med de beste spillerne mot Rosenborg.
Han påpeker at også spillerne selv naturligvis ønsker å spille de største kampene.
– Jeg tenker at det vil være ergerlig at jeg skulle droppe mine største talenter, de med størst potensiale, mot de beste lagene, det er der de har sjansen til å bli testet mot de beste i Norge. Selv hadde jeg blitt riktig forarget over å ikke få sjansen mot Rosenborg eller Molde, det er jo da vi får sett hvor langt man har kommet, sier Pedersen.
Henrik Pedersen er uenig med Lars Bohinen. Saken fortsetter under videoen.

Pedersen: – Vi stiller alltid med det beste laget

De største opplevelsene

Samtidig ser han, i likhet med kollega Hansen i Mjøndalen, potensialet i alle kamper, og trekker spesielt fram fjorårets dramatiske og underholdende 3-3-kamp mot Rosenborg.
– Den siste ting er at vi alltid skal inspirere. Jeg husker da vi møtte Rosenborg her hjemme, da tror jeg alle som gikk fra stadion hadde en følelse av inspirasjon og av at de hadde sett en fantastisk fotballkamp. Mine spillere fikk en fantastisk erfaring mot noen riktig gode spillere på RBK, den erfaringen ville de ikke vært foruten – selv om det skulle koste litt i neste kamp, sier Pedersen.

Justerer kampevaluering

Vegard Hansen erkjenner at kampene kommer tett i tett i år, det gjør at han vil justere om måten de analyserer det som har skjedd og hvor raskt de ser videre mot neste utfordring.
– Det går på hvor mye tid vi skal bruke på evaluering, hvor mye tid skal vi bruke på det som kommer i neste match. Den beslutningen har vi tatt for lenge siden, at vi kommer i stor grad til å evaluere ferdig i garderoben etter kamp, at vi skal bli ferdig med forrige oppjør og se fram mot neste søndag-onsdag-søndag. Det blir en spennende utfordring og jeg tror vi er godt forberedt.

Mjøndalen-treneren: – Vi tenker ikke sånn

Eliteserien
– Jeg er tom for ord. Det er steike irriterende
EN DAG SIDEN
Eliteserien
«Bortekongen»: – Hva snur det? Thomas Lehne Olsen snur det!
EN DAG SIDEN