• Søndag tar Lars Bohinen og Sarpsborg 08 i mot Brann på hjemmebane. Lad opp til den kampen fra klokken 17 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
SARPSBORG (Eurosport.no):
Etter at Mikael Stahre forlot Sarpsborg 08 til fordel for gamleklubben IFK Göteborg i forrige uke, har sarpingene jobbet på spreng for å få på plass en erstatter for den 45 år gamle svensken.
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
14/08/2022 KLOKKEN 18:45
Flere kandidater skal ha blitt diskutert innenfor kontordørene på Sarpsborg stadion, men søndag ble det klart at den tidligere AaFK- og Sandefjord-treneren Lars Bohinen skal lede Sarpsborg 08 ut sesongen. Den tidligere landslagsspilleren har vært uten trenerjobb i nesten et år, og uttalte under presentasjonen at «han har gått rundt og drevet dank de siste ni-ti månedene».
Drøye 18 timer etter at Bohinen ble presenert som ny hovedtrener, var 51-åringen på plass på feltet for å overvære sin første økt.
– Nå blir det ikke mye dank framover, smiler Bohinen til Discovery etter at mandagens trening er gjennomført, før han fortsetter:
– Det er ikke noe tvil om at det blir bånn gass fremover i sju måneder nå. Er snakk om 24 kamper, i tillegg til at det kanskje kommer noen cupkamper mellom der også. Det kommer tett og tett, men det er sånn jeg vil ha det.
Se intervjuet med Lars Bohinen her. Saken fortsetter under videoen.

Dette er Bohinens Sarpsborg 08-plan: Åpner for formasjonsvri

Trekker fram det defensive

Under mandagens økt handlet det meste om observasjon, samtaler og å bli kjent med alle i og rundt klubben for Lars Bohinen.
Den ferske hovedtreneren har latt seg imponere av Sarpsborg 08 allerede, og bruker ord som «sterk» og «solid» når han skal beskrive spillertroppen han har til rådighet.
– Troppen i seg selv er sterk og bred, og det er bra dekning på mange plasser. Det er plusser og minuser ved det selvsagt, men til syvende og sist er det stort sett bare plusser. Det er en solid Eliteserie-tropp med mye erfaring fra det øverste nivået i Norge, forteller han.
Lars Bohinen trekker spesielt fram det defensive.
– Det er mye som er solid her, spesielt det defensive. Sarpsborg 08 har sluppet inn færrest mål av samtlige så langt i sesongen. Det er veldig positivt, men jeg ønsker å ha litt mer fokus på å flytte laget enda lenger opp i banen, og skape mer på motstanderens banehalvdel. Da handler det om å spille lenger i angrep, bli bedre i gjenvinningsfasen og i høyt press.
– Det er jo sånne ting som ikke skjer over natten. Det relasjonelle i den offensive tredelen tar tid, men mentaliteten og det å stå høyere som lag skal vi klare å få på plass relativt raskt, sier en klar og tydelig Sarpsborg 08-trener.
(Saken fortsetter under videoen).

På «hugget» under første Bohinen-trening: – Føltes litt som et amerikansk uttak

– Blir nok ikke helt Barcelona enda

Spillerne selv legger ikke skjul på at de ønsket å vise seg fram under Bohinens første treningsøkt med laget.
– I dag var det litt sånn amerikansk uttak. Han fulgte godt med, så vi måtte vise fram vår beste side. Det var mange som var på hugget i dag, smiler Ole Jørgen Halvorsen etter mandagens trening.
– Hva tenker du om Lars Bohinen som ny trener i Sarpsborg 08?
– Det tenker jeg blir veldig bra. Lars presenterte en del tanker og ideer for oss før treninga, og ting han ønsker at vi skulle utvikle videre. Vi fikk en liten «reality check» på hva som har vært bra og hva som ikke har vært fullt så bra, svarer 33-åringen, som nå har gått inn i sin femte sesong i Sarpsborg 08 etter at han i 2017 vendte tilbake til den blåhvite klubben.
– Han ønsker å spille litt mer attraktiv fotball framover i banen, og ha litt mer ærgjerrighet bakover. Det er jo en prosess da, så det er ikke sånn at vi kommer til å være helt Barcelona allerede mot Brann, men vi skal ta steg hele veien, understreker Halvorsen.
(Saken fortsetter under videoen).

Fikk førstevalget på korttidskontrakt - håper å sprudle opp på topp-6

Spesiell uke

Også kaptein Joachim Thomassen har flere gode ting å si om sin nye hovedtrener, samtidig prøver han å sette ord på hvordan han har opplevd den siste uken i Sarpsborg.
– Har fått et veldig godt inntrykk av han. Han vet hvordan han vil ha det, så har han et glimt i øyet, så det er veldig positivt. Han har en god dose erfaring, både som trener, spiller og sportssjef, så det kommer jo også godt med, forteller han til Discovery.
– En drøy uke siden Micke Stahre forlot Sarpsborg, og i går kom en ny hovedtrener på plass. Hvordan har du opplevd den siste uka?
– Det at Stahre dro, kom litt brått på. Jeg skal ikke lyve og si noe annet. Jeg fikk beskjeden da jeg var ute og spilte golf, så det ødela jo den runden ettersom jeg måtte ta en god del telefoner. Det var uventet, men samtidig er vi profesjonelle, så vi vet at sånne ting kan skje, svarer Thomassen.
Så du denne?

Slo tilbake: – Viktig å se at Sarpsborg 08 er en av storklubbene i Norge nå

Eliteserien
Se høydepunktene: Jerv slo Lillestrøm etter omdiskutert straffespark
14/08/2022 KLOKKEN 18:44
Eliteserien
Se høydepunktene: Haugesund slo Aalesund etter enormt sjansesløseri
13/08/2022 KLOKKEN 16:33