Bodø/Glimt-treneren freste: – Det er et ganske utrolig spørsmål

Oppdatert 08/08/2020 klokken 21:23 GMT+2

Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen var lite fornøyd i pausen på Intility.

Kjetil Knutsen

Vålerenga - Bodø/Glimt 2-2
– Men alvorlig talt, han blir jo løpt rett ned, kunne man høre Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen rope til dommeren etter 18 minutter. Serielederen lå under 0-1 på Intility, etter scoring av Matthias Vilhjalmsson.
Knutsen var rasende, etter at VIFs Herolind Shala så ut til å løpe ned Sondre Brunstad Fet inne i hjemmelagets 16-meter. Knutsen og Glimt følte seg snytt for straffespark. Det var også treneren tindrende klar på i pausen. Han overhørte først Eurosports intervju med VIF-trener Dag-Eilev Fagermo. Så sa han hva han følte:
– Hvis du spør de (VIF) om de er bortdømt, mener jeg dere må følge med altså. Det er et ganske utrolig spørsmål. Det er vel tidenes straffe de har unngått å dømme, sa Knutsen.
Før pausen hadde imidlertid scoringer av Jens Petter Hauge og Kasper Junker snudd kampen for Glimt. VIF utlignet imidlertid ved Aron Dønnum et kvarter før full tid.

Lot seg provosere av spørsmål i pausen: – Det er tidenes straffe

Vanvittig bom

Det er andre gang på rad at Glimt avgir poeng på bortebane.
– De har sjansene sine og vi har våre. Det er en jevn kamp, men jeg er litt skuffet over måten vi spiller på når vi leder 2-1 i annenomgangen, sa Jens Petter Hauge etter kampslutt.
– Det blir passivt, og vi blir redde. Med en gang de setter 2-2 tar vi tilbake ballen - og spiller ut det laget her ganske lett. Det er irriterende, fortsatte han.
Glimt kunne punktert kampen på stillingen 2-1, men Kasper Junker klarte på utrolig vis ikke å sette ballen i mål fra kort hold. Etter kampslutt var Knutsen vesentlig roligere enn i pausen. Da beklaget han pauseutbruddet og erkjente at dommerne har en vanskelig oppgave, men:
– Jeg må få si at situasjonen der Sondre blir løpt ned, det er kanskje det mest opplagte straffesparket jeg har sett.
Han fikk støtte av Eurosports eksperter.

Mente VIF burde vunnet

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo fant ting å peke på, men mente alt i alt at laget hans spilte godt nok til å ta full pott mot serielederen.
– Jeg mener vi bør vinne, men vi har ikke effektiviteten Molde og Glimt, de to beste lagene i Norge, har. Der er de bedre enn oss.
Han erkjente imidlertid at hans prosjekt fortsatt er kun i startfasen, sammenlignet med det Knutsen har fått til i Bodø. VIF innehar imidlertid tredjeplassen, og Fagermo tror laget kan holde seg opp i striden om pallplassene.
– Vi har spilt 13 kamper, så nå begynner det å bli litt perspektiv på tabellen.

Derfor mener Fagermo at VIF kan regnes med i toppen

Drømmestart for VIF

Vålerenga fikk en drømmestart allerede etter 58 sekunder Matthias Vilhjalmsson satte inn 1-0 fra kort hold etter et hjørnespark. Glimt svarte ti minutter før pause med en scoring av det vakre slaget. Philip Zinckernagel løftet ballen over Vålerenga-forsvaret. Jens Petter Hauge tok ned ballen på brystet i fart, før han skar inn i 16-meteren. Avslutningen satte han opp i det lengste hjørnet.
Før det hadde imidlertid også VIF ropt på straffespark, etter at Vilhjalmsson gikk i bakken etter en duell i Glimts 16-meter. Etter utligningen ville vertene ha straffe på nytt, da Shalas skudd så ut til å gå i Junkers hånd, før den havnet rett på Glimt-keeper Joshua Smits.
Vålerenga trodde nok de skulle få med seg 1-1 inn til pause mot serielederen, men nok en gang skapte Hauge problemer. 20-åringen trakk seg innover i vertenes 16-meter, før han kastet opp blikket. Han fant Kasper Junker, som hadde massevis av rom, og enkelt kunne sette inn ledermålet.
Ingen har noensinne hatt en bedre sesongstart enn årets Glimt-lag, men Vålerenga ga seg ikke. Et drøyt kvarter før slutt driblet 19 år gamle Osame Sahraoui seg gjennom Glimt-forsvaret og kombinerte med Benjamin Stokke, før han serverte Dønnum. Sistnevnte la ballen vakkert i det lengste hjørnet.
Sahraoui kunne avgjort da han fikk muligheten fra kloss hold like før slutt, men Smits vartet opp med en lekker redning. Dermed ble det poengdeling.
Det betyr at Odd kan ta VIFs tredjeplass med seier mot Stabæk på søndag. Serietoer Molde kan også kutte Glimts forsprang ned til ett poeng, dersom de slår Brann på mandag.