• Juryen som har valgt ut de nominerte og kåret vinnerne er: Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim, Eurosport-ekspert Tor Ole Skullerud, Erik Solér, sportssjef i NTF, VG-journalist Knut Espen Svegaarden, og Pål Arne «Paco» Johansen, landslagssjef for Norge G18/G19.
Få dager etter at det ble kjent at Bodø/Glimt-stjernen Philip Zinckernagel er årets spiller i Eliteserien, følger nye utmerkelser for den nordnorske seriemesteren.
Kjetil Knutsen er kåret til årets trener, mens Jens Petter Hauge får utmerkelsen som årets unge spiller for det han gjorde i Glimt før han dro til italienske AC Milan.
Eliteserien
Se høydepunktene: Sandefjord tok et stort steg mot Eliteserie-spill
16/11/2022 KLOKKEN 19:24
– Jeg må takke familien som ofrer mye for at jeg skal få lov til å holde på med det jeg liker aller best. Så må jeg takke en fantastisk klubb og spillergruppe, sier Knutsen til Eurosport.
Bodø/Glimt har også fått utmerkelsen som årets klubb.
Saken fortsetter under videoen.

Var så langt nede at han vurderte å legge opp - så fikk Glimts suksesstrener en viktig telefon

Vurderte å gi seg

Det er ikke lenge siden Kjetil Knutsen var et relativt ukjent navn i den norske toppfotballen. Før han ble kontaktet av Glimt, vurderte bergenseren å gi seg i fotballen.
Etter å ha ledet Åsane fra spill i 2. divisjon til 8. plass i OBOS-ligaen, fikk han ikke ny kontrakt med klubben i 2016.
– Det er en del tilfeldigheter i livet. Det var kanskje så enkelt som at kom det en telefon fra Aasmund (Bjørkan), og den første praten var veldig god. Da vokste det noe i meg som motiverte meg. Jeg tok en prat med familien, og utrolig nok så backet de opp atter en gang. Da var det bare å gå all in igjen. Det er kanskje så enkelt, har Knutsen tidligere sagt om valget om å fortsette trenerkarrieren.

«Har skapt en uimotståelig seiermaskin»

Spoler man fire år frem - etter ett år som assistent og tre år som hovedtrener - står Knutsen nå med både gull- og sølvmedalje. I 2020-sesongen har Glimt under bergenseren sørget for et skikkelig rekordras.
Seieren i siste serierunde mot Viking var kronen på verket. 3-0-seieren gjorde at nordlendingene har vunnet samtlige hjemmekamper denne sesongen.
Juryleder Kenneth Fredheim kommer med følgende begrunnelse for hvorfor Knutsen er årets trener for andre år på rad:
«Bergenseren har skapt en uimotståelig seiermaskin i Bodø. Han er tydelig på spillestil, rolleforståelse og stiller meget høye krav til seg selv og spillerne. Knutsen er ydmyk og alltid på jakt etter forbedringer. Han har ledet et lag som har pulverisert så godt som alle rekorder i norsk fotball. Og ikke minst: Han har sikret det første seriegullet til Glimt og Nord-Norge.»
Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo og KBK-trener Christian Michelsen var også nominert til prisen.
Saken fortsetter under videoen.

Her er hele historien om Jens Petter Hauge

«En trollmann på venstrekanten»

Jens Petter Hauge (21) sto bak 22 av de 103 målene til Bodø/Glimt, selv om han bare spilte litt over halvparten av kampene denne sesongen før han satte kursen mot Italia.
Mål og målgivende mot AC Milan på San Siro i Europa League gjorde at den italienske storheten hadde sett nok. Få dager senere var kontrakten signert.
Juryleder Kenneth Fredheim kommer med følgende begrunnelse for hvorfor Hauge er årets unge spiller:
«Vingen spilte de 18 første kampene for Glimt. I løpet av de kampene leverte han 14 mål og åtte målgivende. En trollmann på venstrekanten, med enormt mot, rykk, teknikk og avslutninger. Også han har fått landslagsdebuten, samt fått en svært god start etter den sensasjonelle overgangen til den italienske storheten AC Milan.»
Glimt-lagkompis Patrick Berg og Vålerenga-stortalentet Osame Sahraoui var også nominert til prisen.
Eliteserien
Kaptein Kurtovic: – Jeg har glemt hvordan det er å vinne
16/11/2022 KLOKKEN 19:05
Eliteserien
Marerittrekken over etter kalasseier: – Som en JAS Gripen!
16/11/2022 KLOKKEN 18:51