Populære sporter
All sport
Vis alt

Bodø/Glimt bekrefter rekordsigneringen: – En «drengedrøm»

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 13/08/2022 klokken 16:19 GMT+2

Det har vært en dårlig bevart hemmelighet det siste døgnet, men lørdag ettermiddag bekreftet Bodø/Glimt omsider signeringen av danske Albert Grønbæk (21).

Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han

  • Se Fotball Direkte: OBOS-ligaen - med to Eliteserie-kamper - søndag fra kl. 17:00 på discovery+ og Eurosport Norge
Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.
– Det er helt suverent vilt. Jeg har gledet meg helt sinnsykt, og kan ikke vente med å komme i gang, sier Grønbæk til glimt.no.
– Glimt er en helt fantastisk klubb. Jeg fulgte klubben i Europa i fjor og måten de spiller fotball på tiltrekker meg helt vilt. Jeg er sinnsykt glad nå. Det er en «drengedrøm» å skulle spille i Europa. At klubben konkurrerer på såpass høyt nivå er en av grunnene til at jeg valgte Bodø, fortsetter han til sin nye klubb.
Grønbæk har skrevet under på en femårsavtale med Glimt.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Refser dommeravgjørelse: – Helt hodeløst

Nyheten om at den 21 år gamle danske midtbanespilleren eksploderte fredag. Avisen B.T skrev om saken først, før også flere andre norske medier fikk nyss i nyheten. Discovery fikk tidlig opplyst at Grønbæk og hans team landet i Bodø klokken 12:00, og i etterkant av dette har 21-åringen gjennomført den medisinske testen og signert de gjenstående papirene.
Omtrent samtidig som at spilleren var i luften over Norge i privatfly, bekreftet AGF Aarhus i en børsmelding at de hadde kommet til enighet med Glimt om en overgang for Grønbæk.
Ifølge B.Ts rapporter kjøper Bodø/Glimt talentet for 25-26 millioner kroner, noe som er det meste en norsk klubben noensinne har betalt for en spiller. Den forrige rekorden var på 23 millioner kroner, da Rosenborg kjøpte John Carew fra Vålerenga i 1999.
– Dette kjøpet tyder på at den sportslige ledelsen har bra med selvtillit om dagen, for en skvetter av en slik sum, sa Petter Bø Tosterud da prisen på Grønbæk ble kjent.
– Samtidig så vet klubben at de allerede er garantert store inntekter med spill i Europa, og derfor vil de vel mene at risikoen her ikke er så stor og at de har gjort en god jobb i forkant.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame