ÅLESUND (Eurosport.no):
Endelig er han chilensk statsborger. Niklas Castro føler en sterk tilhørighet til landet i Sør-Amerika, men veien til å bli chilener «på papiret» har vært lang og kronglete.
Eliteserien
Friskmelder nøkkelspillere før hovedkampen
16/06/2022 PÅ 18:08
– Det har vært en lang prosess. Jeg har vært på den chilenske ambassaden i Oslo og signert papirer, tatt bilder og sånne ting, sier han til Eurosport.no etter trening i jugendbyen.
– Så skulle pappa heldigvis på en ferie ned dit. Da fikk jeg sendt med han en fullmakt fra meg med papirer, og nå er jeg chilensk statsborger, smiler han.

På rom med Bravo

Da han høsten 2019 ble tatt ut på A-landslaget til de røde, ble det mange inntrykk på den første samlingen. Hotellrompartneren var ingen hvem-som-helst. Claudio Bravo har over 100 landskamper samt fartstid i både Real Sociedad, Barcelona og Manchester City.
– Det er en av de aller største der gjennom tidene for Chile, så det var stort. Jeg tror han skulle ta meg litt under vingen, og han prata også engelsk så vi kunne snakke litt ordentlig. Det hjalp meg veldig mye, forteller Castro.
Opplevelsen ga mersmak og straks 24-åringen var tilbake på norsk jord satte hele familien igang med jobben om å få papirarbeidet i orden. Han var nemlig ikke spilleberettiget på første samling og var dermed ikke aktuell for kampene.
– Både mamma pappa og jeg har jobbet med å få fikset alt sammen. Det har vært en lang prosess, men heldigvis er alt klart nå.

Drømmer om VM

Den siste kontakten med landslagsforbundet i sør har vært positiv.
– De sier at de har fulgt med på meg. Jeg tror jeg hadde gode sjanser for å komme inn på samlingen som egentlig skulle vært nå før dette viruset kom.
Han legger ikke skjul på at han har store drømmer for landslagskarrieren.
– Jeg drømmer jo om å spille et VM med Chile og et Copa America en gang i tiden. Jeg har fulgt med siden jeg var liten, og det å representere Chile i noe sånt vet jeg ikke engang hvordan jeg skal uttrykke meg om. Det hadde vært stort.
Nå gleder han seg til å møte gamleklubben:

Castro lette etter VIF-oppgjøret i terminlista: – Det blir spesielt

Eliteserien
Fagermo åpner for spissbytte i Vålerenga i sommer
16/06/2022 PÅ 14:32
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53