HAUGESUND (Eurosport.no):
– Jeg håpet at jobben jeg gjorde utenfor banen skulle være nok. Men så har jeg innsett at det faktisk var såpass alvorlig at ting vil ta lenger tid.
Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Backen snakker åpenhjertig om skadeproblemene og veien tilbake til førsteelleveren når Eurosport.no møter han på stadion, dagen etter seieren i Stavanger.
Selv om Stølås er tilbake, og igjen er blitt en fast brikke under trener Jostein Grindhaug, er det ikke alt som fungerer like godt.
– Det går veldig opp og ned. Noen dager føler du deg fri, hvis jeg kan bruke det ordet. Andre dager føler du deg bundet. Du har vondt og har ikke samme bevegelse i kroppen. Det er vondt når man føler man er på vei opp også detter man ned igjen.
– Det er akkurat som du spiller med et lokk. Hodet går raskere enn kroppen.
Se Stølås fortelle om skade nummer to - den var av det klønete slaget:

Forteller om vinterens «idiotiske» skade: – Det var ganske dumt

– Blir klossete

Han har, særlig de siste årene, vært ekstremt opptatt av detaljer som fotballspiller. Alt han foretar seg og alle valg han tar påvirker hvor godt han presterer. Dermed merker han også fort om noe er galt.
– Hvordan konkret merker du deg bundet?
– Det går litt på bevegelsen. Å bevege seg raskt. Du havner i situasjoner hvor du blir klossete med stegene, og da mister jeg eksplosiviteten jeg vanligvis har, forteller 31-åringen.
Nå har han alltid et godt grunnlag for når slike skader som dette skulle oppstå. Han blir i FKH-miljøet beskrevet som ekstremt profesjonell og en utøver som ikke overlater noe som helst til tilfeldighetene.
– Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake til da jeg var 20-åring og vært så opplyst som jeg er nå, når det kommer til profesjonalitet. At man må være seriøs for å være god.
– Jeg har gjort mye forskjellig opp gjennom årene for å finne ut hva som funker for meg. Det gjelder både trening og kosthold, understreker han.

Grindhaug: – Må regne med over ett år til toppform

Trener Jostein Grindhaug har skyhøye forventninger til venstrebacken og mener kampene til Stølås denne sesongen ikke har vært representative.
– Det er enda mer å hente fra Alex. Han har vært ute nesten et helt år, og da må du regne med at det tar opp mot ett år før han er tilbake på toppnivået sitt også.
– Ja, du tror det kan ta såpass lang tid?
Jeg tror ikke du får se den beste utgaven av han før til neste år. Når du er over 30 år og får en så alvorlig skade, så bruker du tid på å komme deg tilbake både rent fysisk og når det kommer til selvtillit og relasjoner med andre.
– Det at han har kommet så langt på såpass kort tid, synes jeg er meget bra. Han begynner å se ut som en spiller igjen.
Sjefen snakker varmt om måten Stølås ter seg på som proff-spiller.
– Han har knekt noen koder når det kommer til livsstil og kosthold. Det er det som har gjort at han kommer så fort tilbake og også grunnen til at han kommer til å holde på lenger enn folk flest.
– Han har jo selv sagt han skal holde på til han er 40?
– Nja. Det er mange klubber på Haugalandet å velge mellom, ler han.
– 40 syntes jeg hørtes sprekt ut.
Fikk du med deg FKH-feiringen mot Viking?

Feiret scoring med storskjermreprise og rasismemarkering

OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51
OBOS-ligaen
Aalesund med skremmeskudd i opprykkskampen
28/08/2021 PÅ 14:55