SARPSBORG:
Det var veldig god stemning og strålende humør i Sarpsborg 08-leiren etter 4-0-seieren over Start i generalprøven før seriestart mot Vålerenga tirsdag. Bjørn Inge Utvik styrte troppene bak i banen for østfoldingene i deres nye 3-4-3-formasjon, mens på midtbanen var det lett å få øye på lagets svenske nyervervelse Anton Salétros.
Eliteserien
Ny sterk Rosenborg-seier: – Se på Åge Hareide. Han lukter gull!
19/09/2021 PÅ 18:04
– Det er bare å få ham på Fantasy-laget, det ligger mye assist og fem-seks mål i Anton, gliser Utvik og peker på lagkameraten.
– Nå legger han press på meg her, så det får man leve opp til, parerer Salétros.

Poengspiller

Mot Start var han alltid søkende etter ball, oppsøkte smarte rom og viste prov på en fin pasningsfot ved flere anledninger. Det kunne fort blitt en målgivende i tillegg til scoringen også, men på innlegget hans ble nettopp Utviks heading parert av Jonas Deumeland – før stopperkollega Nicolai Næss pirket inn returen.
– Den tar jeg på min kappe, den sitter i serien og da hadde han stått her med ett mål og en assist, unnskylder Utvik seg.
– Det er bedre å spare det til Eliteserien, gjøre mål i treningskamper – hva er det? I fjor vant dere alle treningskampene og så gikk det «så der» i serien, påpeker Salétros.
– Han har tatt taktstokken på midtbanen deres ganske kjapt?
– Han har det, det har vært imponerende. Det viser at det er en god spiller og han gir oss en ny dimensjon, det ser bra ut, roser midtstopperen.
Kan Anton Salétros være et kupp på Fantasy? Ja, mener Bjørn Inge Utvik. Saken fortsetter under videoen.

Derfor mener lagkompisen at nyervervelsen er et kupp på Fantasy

Noe stort i vente

Flere av lagkameratene er positive til 23-åringens inntreden i 08-troppen.
– Han er en av de beste jeg har spilt med, så Eliteserien venter seg noe stort nå, skryter Jørgen Strand Larsen.
Det samme sier kometen på høyre vingback, Sulayman Bojang.
– Ja, han har en fin venstrefot. Vi vet hva han står for og vi vet hvem som er bra med ball, så vi må bare bruke ham, sier han til Eurosport.
– Også scorer han vel med høyrefoten?
– Det gjør han, litt sånn pølseskudd, men! Scoring er scoring, det er det viktigste, sier Bojang.

Altfor lav prislapp

Før årets Eliteserien Fantasy-sesong ble Eurosports Joacim Jonsson forespurt av prissetterne hva slags prislapp Salétros skulle ha på spillet. Responsen var at han er en god spiller, men at han ligger for dypt på midtbanen til å bidra med det helt store i målpoengkolonnene.
Det har Salétros motbevist med en flott scoring mot Start, samt flere presise dødballer som burde ha gitt mer uttelling enn én målgivende i oppkjøringen. I tillegg stod svensken med hele tolv målgivende i forrige sesong på utlån fra Rostov til AIK i Sverige.
– Jeg trodde han hadde kontroll på de svenske, men her har han tydeligvis bomma litt. Det er ikke ofte han bommer, så han skal få den, sier Utvik i retning Jonsson.
– Han har misset de tolv assistene? Jeg teller med cup og alle tellende kamper, gliser Salétros.

Kortvarig avtale

Låneavtalen med Rostov, som ble undertegnet i februar, strekker seg ikke lengre enn ut juli. Slik situasjonen har blitt med forsinket seriestart og lovende spill, vil 23-åringen helt klart være en mann Sarpsborg 08 ønsker å beholde utover sommeren.
– Det har ikke vært diskutert enda, forteller midtbanespilleren.
– Vi får se, helt enkelt. Nå er det fokus på den første seriekampen. Det har ikke vært dialog om en forlengelse så langt, sier han.

Lite trolig med forlengelse

Sarpingenes sportssjef Thomas Berntsen er fornøyd med det Salétros har vist så langt i blåhvitt, men har liten tro på at klubben skal klare å matche de økonomiske betingelsene som kreves ved en forlengelse av låneavtalen.
– Det kan hende vi ikke får mange kamper som vi hadde håpet, men samtidig blir sesongen komprimert, så vi får se når vi går ut av juli måned. Det er en dårlig skjult hemmelighet at han tjener bedre i Rostov enn han gjør her. Avtalen med Rostov og Anton kan jeg ikke kommentere, dessverre, sier Berntsen til Eurosport.
Salétros sin kontrakt med den russiske klubben strekker seg ut juni 2022. I fjor tilbragte han sesongen på utlån i AIK, så mannen med én landskamp for Sverige har ikke representert samme drakt som Mathias Normann i Rostov siden høsten 2018, da han fikk seks seriekamper i den russiske toppdivisjonen.
Sett denne?

Slik reagerer Strand Larsen på førstevalg-merkelapp fra Mikael Stahre

Eliteserien
Nådeløs Fagermo da Sandefjord banket VIF: – Hårreisende det vi ser
12/09/2021 PÅ 18:00
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27