• Gjenopplev OL, "Kampene vi husker" fra Eliteserien og store tennisøyeblikk på Dplay: Se vårt sendeskjema
– Per i dag ser Mjøndalen ut som en klar nedrykkskandidat. Det laget har vist under oppkjøringen skremmer ingen og de har heller ikke klart å forsterke laget nevneverdig i vinter. Det er riktignok en del rutinerte herrer som vet hva dette handler om, men spørsmålet er om kvaliteten er god nok. De tåler ikke en eneste skade på en nøkkelspiller, i hvert fall, skrev Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i analysen av Mjøndalen tidligere i år.
Eliteserien
Se høydepunktene: Botheim senket Vålerenga
I GÅR PÅ 20:43
I Indre bane i karantene med Vegard Hansen fikk Mjøndalen-treneren si hva han mente om dommen fra Jonsson.
– Jeg synes analysen til Joacim var riktig på mange måter, jeg skjønner godt at han tipper oss som han gjør. Jeg tror at Eliteserien i år, hvert fall i utgangspunktet, ser ut til å bli hakket hardere enn i fjor. Vi klarte oss med ett mål i fjor og sånn sett nå har vi ikke klart å forsterke oss sånn veldig, så at vi er tippet i bunn sammen med Sandefjord ser jeg på som en selvfølge, sier Hansen.
I bloggen til Jonsson ble Christian Gauseth trukket frem som nøkkelspilleren i laget. Hansen er enig at kapteinen er viktig for laget.
– Jeg tror de andre lagene i utgangspunktet ser på seg selv som sterkere enn oss og det kan godt hende de er det nå, men fotball er uforutsigbar og vanskelig. Med Gauseth tilbake igjen, jeg må si det igjen at han er viktig, han var borte de kampene vi tapte seks på rad. Med han på laget så hadde vi ikke tapt alle de kampene, det er jeg helt sikker på, dessverre. Så vi har gjort oss avhengig av han og så lenge vi spiller 4-4-1-1 så er det veldig vanskelig å finne noen som kan spille den hengespissrollen like godt som Christian. Både offensivt og særlig defensivt faktisk. Så med han på plass og med (Markus) Nakkim inn og kanskje et mer solid forsvar med Sosha (Makani) i mål, så har vi tro på at vi kan bli bedre enn i fjor, men det er vi nødt til å bli også, sier han og legger til at det er mange usikkerhetsmomenter rundt Mjøndalen.

– Taktiske delen var undervurdert

Jonsson skrev videre at Hansen er «en trener som tenker mye taktisk, og MIF er et av de lag som oftest legger opp taktikk ut fra motstander». MIF-treneren sier det er noe han har ønsket seg i mange år.
– Vi har begynt med det mer nå i det siste, men frem til nå så har spillerne vært veldig tydelig på at de har ønsket å jobbe med en formasjon og en spillestil, og jobbe med det over tid uten å forandre så mye og det synes jeg har vært en hemsko for oss. Og de siste par årene så har vi fått aksept fra spillergruppen til å bruke formasjon som et virkemiddel og det synes jeg er veldig spennende, så det tror jeg vi skal se mer av hele Mjøndalen at vi kommer til å bruke formasjonsendringer både fra kamp til kamp, men også innad i kamper som et virkemiddel for å forandre kampbildet. Det synes jeg er spennende.
Jonsson mener at det skulle bare mangle at de har fått spillerens aksept.
– Det blir jo en naivitet å tro at man skal spille åpen og enkel fotball med ett system, da blir dere spist levende. Jeg mener at dere har materiale som tilsier i dag at dere er det nest svakeste laget. Så dere må være dyktige på de taktisk fasene. Så er det jo slik at Mjøndalen blir jo robustere og robustere for hvert eneste år, dere har god egenkapital og dere bygger opp. Det er jo for deg som det er for alle andre trenere at det må jo være en form for progresjon for hvert år, men jeg er litt enig, sier eksperten før han fortsetter:
– Den taktiske delen hos Mjøndalen i fjor var undervurdert, dere hadde rykket ned hvis ikke dere tok noen poeng som kanskje ikke var altfor pene å se på, men når man tok regnestykket til syvende og sist så var det det som gjorde at dere spiller Eliteserie-fotball i 2020 også.
Se hele Indre bane med Vegard Hansen her:

Hansen om nedrykksspådom, Gauseths viktighet og overgangsplaner

Eliteserien
Vecchia-dobbel da Eggen ble hedret på Lerkendal
I GÅR PÅ 19:16
Eliteserien
To selvmål da Brann slo KBK
I GÅR PÅ 19:14