Sarpsborg - Viking 0-1
– Det lønner seg å trene mye benkpress. Jeg tror alle personer i verden hadde scoret akkurat der. Det er ferdigscoret fra Veton, sa Tripic til Discovery.
Eliteserien
Forlater RBK etter syv år – klar for Glimt: – Jeg føler meg ønsket
I GÅR PÅ 13:59
Da kampen skrek etter en helt i sluttminuttene, var det Vikings to hærførere som tok ansvar. Veton Berisha fant Zlatko Tripic som styrte ballen i mål med brystet.
Viking har store ambisjoner om å følge opp fjorårets bronsesesong, og Sarpsborgs nye trener Stefan Billborn står for en offensiv fotball og har fått laget til å sprudle mer i oppkjøringen.
Derfor var det en kamp med forventninger til i serieåpningen i Sarpsborg.
Spillet bølget frem og tilbake, og begge lag hadde sine sjanser i den første omgangen. Størst var et par av Vikings, men Anders Kristiansen hindret Kevin Kabran med en god redning og Veton Berisha måtte se sin avslutning forsvinne like utenfor stolpen.
(Artikkelen fortsetter under):

Tapte i sluttminuttene: – Det er forbanna irriterende

Billborn var ikke fornøyd med det han så av eget lag, og i pausen etterlyste han «færre snøbollar og lamabollrullningar».
Han måtte også se to av sine forsvarsspillere gå ut med skade på få minutter før hvilen. En av dem som kom inn, var den danske debutanten Anton Skipper. Han gjorde seg veldig bemerket noen minutter ut i omgang nummer to.
Berisha så ut til å komme alene med Kristiansen, men Skipper fikk i siste liten satt inn kanontakling. Ballen ble klarert ut og Berisha taklet inn i målvakten.
– Det svingte for begge lag, og det kjentes ut som det kunne ramle inn et mål til ett av lagene. Dessverre var det vi som slapp inn, sa Billborn.
Billborns Sarpsborg får skryt av matchvinner Tripic.
– Sarpsborg er et fantastisk fotballag og spiller veldig annerledes enn de gjorde i fjor. Det er ikke mange lag som kommer til å komme her og få med seg tre poeng.
(Artikkelen fortsetter under):

Roser ekstremt viktig duo: – Veldig glad for å ha begge to

Med 20 minutter igjen valgte Billborn å prøve seg på et trippelbytte. Molins, Halvorsen og Maigaard ble erstattet av Muhammed, Fardal Opseth og Heintz. Like før det hadde Eirik Wichne hatt en stor mulighet med hodet etter et godt innlegg av Jonathan Lindseth.
Med fem minutter igjen å spille holdt Viking-keeper Patrik Gunnarsson på å gjøre det helt store da han dunket ballen i en Sarpsborg-spiller, men heldigvis for ham og Viking spratt ikke ballen helt Sarpsborgs vei i momentet etterpå.
Så var det Vikings superduo som avgjorde kampen. Berisha kom seg løs på høyresiden og la inn foran mål og der kom rekkekamerat Zlatko Tripic stormende frem. Han brukte brystet til å sende ballen i nettet i det 89. minutt.
Eliteserien
Discovery erfarer: RBK-keeper presenteres for Bodø/Glimt mandag
I GÅR PÅ 11:25
Eliteserien
Se høydepunktene: Uavgjort mellom Sandefjord og Tromsø etter sen scoring
I GÅR PÅ 19:32