• Se Eliteserie-oppgjøret mellom Sandefjord og Rosenborg på discovery+ og Eurosport Norge fra klokken 18:45
Casper Tengstedt fikk en drømmedebut da han scoret etter bare 14 minutter i hjemmeoppgjøret mot HamKam sist helg. RBK vant til slutt 2-1 og dansken gjorde en meget god figur på topp sammen med Ole Sæter i samtlige 90 minutter.
– Det var en utrolig følelse, det å score i debuten. Det er en følelse jeg drømte om natten før. Det var ikke en helt typisk Casper-scoring, men jeg kan score på mange forskjellige måter. Jeg er en spiss som liker å være med i det oppbyggende spillet og ta del i det offensive spillet. Jeg er nok best i boksen, sier Tengstedt til Discovery.
Eliteserien
Det islandske «godstoget» på plass i Trondheim – bekrefter medisinsk test
7 TIMER SIDEN
Scoringen etter drøye kvarteret kom etter et frispark. Carlo Holse svingte ballen inn i boksen med sin venstrefot og traff Tengstedt, som var på rett plass til rett tid og banket ballen kontant i mål på helvolley fra sju-åtte meter.
– Det var selvfølgelig ekstra gøy å få målgivende av en landsmann, men det viktigste var at det ble tre poeng.
Artikkelen fortsetter under videoen, der Tengstedt scorer i debuten:

Se høydepunktene: Rosenborg-debutanten imponerte i seieren mot Hamkam

Best under press

31. juli spilte han 90 minutter mot Iver Fossum og hans Aalborg. Tre dager senere var han klar for Rosenborg. Han har skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2026 med trønderne.
– Jeg ville gå til en større klubb enn Horsens. Med all respekt for Horsens, så er Rosenborg mye større. Jeg vil være på et lag som har mye ball, for det er lettere å skape sjanser og score mål i en klubb som Rosenborg. I tillegg ville jeg til en klubb hvor presset er større. Jeg trives best under press.
– Jeg digger at masse folk kommer på treninger og følger med. Og at de er kritiske etter at vi slår HamKam 2-1, for de mener at det ikke er bra nok. Det er sånt jeg liker.

– En dominant debut

I Fotballrunden søndag kveld, dagen etter Rosenborgs kamp mot HamKam, diskuterte panelet i studio hvilke spillere som gjorde den beste og verste debuten i helgen.
Og ekspertene lot seg imponere av den kvikke dansken på topp for RBK.
– Vi kan godt nevne Kristian Eriksen som bli matchvinner for Molde, men i går (lørdag, journ.anm) var det en spiller i aksjon på Lerkendal som imponerte meg voldsomt, innleder Discoverys fotballekspert Jonas Grønner, før han fortsetter.
– Casper Tengstedt kan være noe av det Rosenborg har savnet. Han jobber knallhardt for laget. Dette var rett og slett en dominant debut. Jeg ble så imponert i går.
Se sekvensen fra Fotballrunden øverst i saken.

God venn med Jensen

Casper Tengstedt kjenner Victor Jensen godt fra aldersbestemte landslag i Danmark.
– Vi er gode venner og pratet sammen før jeg valgte å signere. Han hadde bare positive ting å si om Rosenborg og å spille for klubben, så det hjalp meg selvfølgelig litt. Men jeg var veldig tidlig klar på at jeg ville til Rosenborg, så jeg hadde nok godt hit uansett, sier han og ler. Også nevnte Holse er fra Danmark.
Han har allerede funnet seg godt til rette i Trondheim.
– Jeg trives. Språket er ikke så vanskelig og jeg har fått nøkler til leiligheten. Alt er ikke på plass helt enda, men det nærmer seg. Jeg føler meg ganske hjemme her allerede. Og så hjelper det selvfølgelig å ha både Carlo og Victor her. Det er fint å ha to dansker, det hjelper.
– Hva betyr det for deg å være på plass?
– Det betyr mye for meg å komme til Rosenborg. Jeg er veldig fornøyd med å være her. Det er en fin gjeng, trenerne er fline, fasilitetene er bra og fansen er ivrige. Jeg har bare positive ting å si etter snart to uker.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Amper stemning etter rødt kort

Vil til utlandet

Han forteller samtidig at han hadde dialog med blant andre Kjetil Rekdal før han skrev under.
– Jeg snakket med Kjetil og trenerteamet før jeg kom. De viste at de virkelig ville ha meg og satse på meg, så det trigget selvfølgelig. Nå skal jeg bare fortsette å kjøre på og hjelpe laget med målpoeng og det som trengs for å vinne kamper, understreker Tengstedt.
– Og det langsiktige målet?
– Det må være å spille på Anfield for Liverpool, svarer han bastant.
  • Allerede fredag får Casper Tengstedt nye muligheter foran mål. Se Rosenborgs bortemøte mot Sandefjord fra klokken 18:45 på discovery+ og Eurosport Norge
Eliteserien
Se høydepunktene fra målkalaset
02/10/2022 KLOKKEN 20:33
Eliteserien
Odd med uavgjort borte mot Haugesund – dette skjedde i kampen
02/10/2022 KLOKKEN 17:41