Torsdag 10. september landet Sammy Skytte på Gardermoen for å fullføre en overgang til gamleklubben Stabæk. Dagen etter ble dansken presentert på Nadderud, og drøye 30 timer etter at Skyttes retur var et faktum, startet 23-åringen hjemmekampen mot FK Haugesund.
– Det var meget sterkt det, smiler Sammy Skytte, før han fortsetter: – Janne (Jönsson journ.anm) og jeg kjenner hverandre godt fra i fjor og jeg vet at han er en trener som ønsker å satse på meg. Jeg kom jo torsdag og spilte fra start på lørdag, og da var det selvfølgelig ekstra stas at laget endelig vant igjen.
Eliteserien
Eksperten slakter laget – treneren er ikke overrasket
21/11/2021 PÅ 12:23

Blitt mentalt sterkere

Etter å ha vært utlånt fra Midtjylland til Stabæk høsten 2019, ble Sammy Skytte snappet opp av Kjetil Knutsen og Bodø/Glimt tidligere i vinter. Dansken signerte en fireårskontrakt med de helgule i februar, men oppholdet i Nordland ble av det kortvarige slaget. Skytte startet ikke noen Eliteserie-kamper for de helgule, og til Eurosport i august forklarte Kjetil Knutsen at Skytte var tydelig misfornøyd med mangelen på spilletid.
– Der vi er nå trenger vi energiprofiler i gruppen, så vi må håndtere utfordringer og derfor har vi valgt å ta andre med i troppen i dag, sa Glimt-sjefen i forkant av oppgjøret mot Strømsgodset på Aspmyra 2. august.
Drøye fem uker senere ble Sammy Skytte presentert som ny Stabæk-spiller.
– Hvordan vil du beskrive perioden i Bodø/Glimt?
– Jeg vil si at det var en lærerik tid, der jeg plukket opp mange erfaringer og gode opplevelser. Jeg lærte også å takle motgang og ble mentalt sterkere etter oppholdet der, forklarer Skytte til Eurosport.
Nå ønsker en tydelig revansjesugen "dansk dreng" å vise seg frem på nytt foran Nadderud-publikummet.
– Jeg ble mer og mer klar for et nytt eventyr her i Stabæk i løpet av de siste ukene i Glimt, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen her, sier 23-åringen.

Spilt samtlige minutter

For comebacket i svart og blått kunne nesten ikke blitt bedre for den tekniske midtbanespilleren. Med sju kamper uten seier, var trepoengeren over FKH på Haugalandet sårt ettelengtet. Mot Odd i forrige runde ble bæringene noen hakk for små og tapte omsider 2-0 på Skagerak.
Sammy Skytte har spilt samtlige 180 minutter etter Stabæk-returen, og selv har han ambisjonene klare for fortsettelsen i Bærum.
– Jeg er her for å spille, og jeg ønsker å bidra med humør og vinnermentalitet – både på og utenfor banen. Ambisjonene er å hjelpe klubben med det jeg kan og bidra med å få Stabæk så langt som mulig, sier Skytte.
Søndag kan Sammy Skytte starte sin tredje kamp på rad for Stabæk når Start kommer på besøk på Nadderud. Stabæk - Start ser du på Dplay fra klokken 18:00 – sikre deg tilgang her.
Til tross for at Glimt-trener Kjetil Knutsen etterlyste energi fra spillere som Sammy Skytte, er dette noe Stabæk-trener Jan Jönsson trekker fram som en av danskens viktigste bidrag i gruppa.
– Inntrykket mitt av ham var egentlig som forventet. Kvalitet, energi og glede er tre ting vi har fått inn med Sammy. Det ligger naturlig hos han, og dette smitter over på de andre, forteller Jönsson til Eurosport.
– Han er en veldig god fotballspiller som passer veldig godt inn i Stabæk, legger treneren til.
Sett denne?

Kommer med én tydelig målsetting etter sin første A-landslagssamling

Eliteserien
Innbytteren sendte Nadderud til himmels og Stabæk opp på kvalikplass
31/10/2021 PÅ 18:59
Eliteserien
Lehne Olsen tilbake med et smell: Sendte Stabæk ned på sisteplass
27/10/2021 PÅ 17:53