• Se Rosenborg-Molde, Sandefjord-Odd og Stabæk-Kristiansund søndag fra kl. 17:30 på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Det ble en rørende sekvens på SR-Bank Arena torsdag kveld, da Bjarne Berntsen ble takket av i sin siste hjemmekamp som Viking-trener. Med et hundretalls tilskuere, et hav av blomster og en Bjarne Berntsen på gråten, fikk den rutinerte treneren en verdig avslutning på de tre årene han nå ha lagt bak seg i Stavanger-klubben.
– Ja, det var altfor mange blomsterbuketter. I tillegg var ordføreren der...det ble for mye, sa en meget rørt Berntsen til Eurosport etter at Viking hadde sikret ett poeng mot Vålerenga torsdag kveld.
Eliteserien
LSK kan slå egen rekord: – Ville ikke byttet ut trenerne med noen
19 TIMER SIDEN
Oppgjøret mot Vålerenga kan også ha vært den siste hjemmekampen for flere andre Viking-profiler. Fem spillere er på utgående kontrakt i Stavanger-klubben: Michael Crowe, Even Østensen, Jefferson de Souza, Yildren Ibrahimaj, Zymer Bytyqi.
Fredag ettermiddag ble det derimot klart at verken Crowe, Østensen eller de Souza får fortsette i Viking Fotball. Det melder Aftenbladet.

– Ingenting å melde

Ibrahimaj og Bytyqi har hatt en strålende sesong for Viking. Bytyqi står med 10 mål og sju målgivende denne sesongen, mens Ibrahimaj har notert seg for sju mål og to målgivende – fra indreløperposisjon.
Med bare noen uker igjen til kontrakten løper ut, har Bytyqi allerede bekreftet overfor flere medier, deriblant Bergens Tidende, at han har tilbud fra utlandet liggende på bordet i Stavanger. Foreløpig er mannen fra Kosovo ordknapp om framtidsplanene.
– For min del er det ingenting å melde akkurat nå, sa Bytyqi til Eurosport etter kampen mot Vålerenga.
– Tiden får vise, avbrøt Yildren Ibrahimaj, før duoen smilende forlot intervjusonen.
Se intervjuet med Viking-duoen her. Saken fortsetter under videoen.

Viking-duoen ordknappe om egen fremtid: – Tiden får vise

– Stort tap for Viking

Viking-trener Bjarne Berntsen var full av lovord da han skulle forklare viktigheten av å beholde duoen fra Kosovo.
– Om Viking mister Zymer og Yildren, så er det et mye større tap enn å miste treneren, sa treneren, og siktet til sin egen avgang som kun er noen dager unna.
– De har framtiden foran seg. Det har ikke jeg, enkelt og greit, la Berntsen til.
Fredag ble det klart at oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Viking i siste serierunde flyttes fra 22. desember til lørdag 19. desember. Kampstart er klokken 18:00.
Sett denne?

Stolt og rørt Berntsen takket av: – Altfor mange buketter og ordføreren i tillegg, det ble for mye

Eliteserien
Skadekrise før skjebnekampen: Ingen midtstoppere på Brann-trening
21 TIMER SIDEN
Eliteserien
Kandidat årets mål: Thomas Lehne Olsen
I GÅR PÅ 13:39